Home / Tapahtuma-arkisto / Paikkalähtöisiä kirjoitusharjoituksia

Paikkalähtöisiä kirjoitusharjoituksia

Keski-Suomen Kirjailijat ja Rapina järjestävät yhdessä tekstimatkan Keltinmäen koulun 6. luokan oppilaille ja Keltinmäen päiväkeskuksen ikäihmisille. Tekstimatkalla tarkoitetaan kävelyretkiä, joiden aikana osallistujat tekevät paikkalähtöisiä, leikkisiä kirjoitusharjoituksia ja syventävät näin suhdetta lähiympäristöönsä. Tekstimatkalle otetaan yksi luokka, tai jos koulu niin toivoo, ilmoittautumisjärjestyksessä 18–25 oppilasta 6. luokilta. Päiväkeskuksen asiakkaat ilmoittautuvat matkalle ennakkoon listalla, joka viedään Päiväkeskukseen.

Tekstimatkojen jälkeen keskiöön nousee ympäristökokemusten jakaminen eri ikäryhmien kesken. Keski-Suomen Kirjailijat Ry ja Rapina Ry järjestävät yhdessä koululaisille ja päiväkeskuksen yhteisen työpajan Päiväkeskuksella 1-2 kuluttua tekstimatkoista. Koululaiset ja päiväkeskuksen asiakkaat kokoavat ohjaajan avustuksella kirjoittamistaan teksteistä kollaaseja leikkaa-liimaa-tekniikalla. Tavoitteena on yhdessä luominen. Tekstien sisällöistä, yhtäläisyyksistä, eroista ja yllättävistä yhteen sopivuuksista keskustellaan tekemisen ohessa. Tarkoitus on tutkia ja vertailla, miten erilaisia tarinoita, kielikuvia, keskustelun pätkiä, muistoja jne. on saman reitin varrelta löytynyt. Humakin edustaja on mukana tässä tapahtumassa.

Keski-Suomen Kirjailijat Ry ja Rapina Ry pystyttävät yhdessä tekstikollaaseista näyttelyn joko Keltinmäen kirjastolle tai Keltinmäen keitaaseen. Keski-Suomen Kirjailijat Ry ja Rapina Ry selvittävät paikallisten kanssa, mikä näyttelytila olisi sopivin ja näkyvin. Pystyttämisestä vastaavat ohjaajat. Näyttely on kaikille avoin ja sitä voivat keltinmäkeläiset, koululaiset, vanhemmat jne. käydä katsomassa. Mikäli mahdollista, järjestetään myös näyttelyn avajaiset kahvitarjoiluineen.

Keski-Suomen Kirjailijat Ry ja Rapina Ry dokumentoivat tapahtumat tekemällä tuoreeltaan muistiinpanoja ja ottamalla tekstikävelyiltä valo- ja videokuvaa.  Humak sekä Keski-Suomen Kirjailijat Ry ja Rapina Ry suunnittelevat yhdessä, miten havaintoja kerätään.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *