Home / Tapahtuma-arkisto / Puhesuomi2017 juhlii puhekieltä ja kirjallisuutta

Puhesuomi2017 juhlii puhekieltä ja kirjallisuutta

Millaista on puhesuomi vuonna 2017 ? Se ei ole vain murteita ja slangeja, vaan suomalaisten sosiaalista puhemaailmaa kaikkine vivahteineen. 
Puhesuomi2017 saa keskisuomalaiset kirjoittajat viettämään Suomi100-juhlavuotta puhekielen ja kirjallisuuden parissa. Ympäri Keski-Suomea järjestetään kirjoittamispajoja kirjoittajapiireille: Hankasalmella, Keuruulla, Saarijärvellä, Laukaassa ja Jyväskylässä. Jyväskylän kirjamessuilla maaliskuussa kuullaan tuoretta suomalaista lyhytproosaa KUULTAVIA-kilpailun merkeissä. Helmikuussa alkoi lyhytproosan mestarikurssi, jota vetävät kirjailija Eeva Rohas ja kustannustoimittaja-kirjailija Antti Arnkil. Lisäksi Puhesuomi2017 tarjoaa kaikille keskisuomalaisille harrastajakirjoittajille avoimen internet-keskustelufoorumin osoitteessa http://www.kunkirjoitan.ma-pe.net/.
Hanketta koordinoi Keski-Suomen Kirjailijat ry. Mukana ovat myös Jyväskylän kirjamessut, Jyväskylän yliopisto, Taiteen edistämiskeskus, kustantajia sekä Keski-Suomen alueen kirjastoja ja kouluja.

Kirjoittajaohjaajat Miia Pirinen, Heino Ylikoski ja Petri Turunen. (Kuva: Irma Rönni)

Tallenna

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *