Home / Tapahtuma-arkisto / Sähkö #5 Kirjamessujen iltaklubi 25.3.

Sähkö #5 Kirjamessujen iltaklubi 25.3.

 

 

Viides Sähkö-klubi järjestetään totutusti Bar Vakiopaineessa 25.3. klo 21 alkaen. Samalla se toimii Jyväskylän Kirjamessujen sekä Kuultavia-tapahtuman iltaklubina, jonka Keski-Suomen Kirjailijat on perinteisesti järjestänyt. Luvassa on monipuolinen kokonaisuus kotimaista ja kosmopoliittista runoutta.
Ilmainen pääsy.

ESIINTYJÄT:

Maria Matinmikko (s.1983 Oulu) on Helsingissä asuva runoilija, prosaisti ja performanssiartisti, jonka esikoisteos ja runotrilogian ensimmäinen osa Valkoinen julkaistiin vuonna 2012 (ntamo), sekä toinen teos Musta 2013 (Mahdollisen Kirjallisuuden Seura). Trilogian viimeinen osa Värit ilmestyi juuri Siltala -kustantamolta. Matinmikolle myönnettiin Yleisradion Tanssiva Karhu -runouspalkinto esikoisteoksestaan.

Toivo Rotko (Janne Kortteinen, s.1989) on Helsingistä tamperelaistunut runoilija, jonka esikoisteos Palavin jaloin palavassa viinimarjapensaassa ilmestyi vuonna 2010 ntamolta. Kortteiselle myönnettiin syksyllä 2016 Silja Hiidenheimon muistostipendi esikoisteoksestaan, jota luonnehdittiin näin: “Kortteisen teos ei pyri vähempään kuin maailmaan, kaikissa sen epämääräisyyksis­säänkin – eli mahdollisuuksissa. Hänen tinkimätön katseensa ja kielen vakava leikki tuovat kummallista lohtua.” Kortteinen tunnetaan myös energisestä runoluennastaan.

Ville Hytönen (s.1982 Porvoo) on Tallinnassa perheineen asuva runoilija ja kirjailija, joka tunnetaan myös Savukeidas -kustantamon kapteenina. Hänen viimeisimmät teoksensa ovat romaani Jumalankoirat (Sammakko 2017) sekä runoteos Helvetinjumalankone (Siltala 2015).

Suvi Valli on (s. 1977 Viitasaari) jyväskyläläinen runoilija ja kääntäjä, jonka kolmas teos Spiraali ilmestyy Otavalta syksyllä. Hänen aiemmat teoksensa ovat Ohijuoksija (2011) ja Elämä: kertoja (2014).

Mohsen Emadi (1976 Sari) on iranilaislähtöinen runoilija, kääntäjä ja elokuvantekijä, joka on elänyt maanpaossa eri puolilla maailmaa suuren osan uraansa. Hän asui myös Jyväskylässä viime vuosikymmenen loppupuolella. Emadin esikoisteos La flor en los renglones (The Flower on the Lines) julkaistiin 2003 Espanjassa. Hän on kääntänyt runoutta persiaan mm. Latinaiaisesta Amerikasta, Espanjasta, Itä-Euroopasta, ja Suomesta, sekä useita antologioita espanjaksi mm. Armeniasta, Palestiinasta sekä Kurdistanista. Viimeiset viisi vuotta Emadi on asunut Meksikossa, jossa hänellä on digitaalisen runouden professuuri.

Tallenna

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *