Home / Tapahtuma-arkisto / KIRJALLISUUS VALTAA KADUT 28.-29. HUHTIKUUTA JYVÄSKYLÄSSÄ

KIRJALLISUUS VALTAA KADUT 28.-29. HUHTIKUUTA JYVÄSKYLÄSSÄ

Lukutila-kirjallisuustapahtumassa yhdistyvät nuorten lukeminen, kirjoittaminen, musiikki ja elokuva. Kirjoittajat voivat harjoittaa taitojaan useissa työpajoissa.

Tapahtumat sijoittuvat Jyväskylän ydinkeskustaan: Pihakadulle, Yliopistolle, Veturitalleille ja myös Jyväsjärven Rantaraitille.

Paneelikeskustelussa pohditaan Aleksis Salusjärven johdolla nuorten ja erityisesti poikien lukuharrastusta. Mukana paneelissa ovat kirjailijat Timo Parvela ja Jyri Paretskoi sekä sanataiteen lääninkirjailija Karoliina Suoniemi. Spekulatiivisen fiktion monet maailmat- paneelissa keskustellaan kirjailija Katri Alatalon juontamassa tilaisuudessa kirjailijoiden J.S. Meresmaan, Marko Hautalan, Pasi Jääskeläisen ja vuoden 2017 Sarjakuva-Finlandia- tunnustuspalkinnolla palkitun Janne Kukkosen kanssa.

Jyväskylän yliopistolla on mahdollisuus kuunnella kirjailija Riikka Pelon luentoa elämäkerrallisesta kirjallisuudesta ja tutkija Linda Lahdenperän esitystä hybridikirjallisuudesta.

Tapahtumassa voi osallistua ilmaisiin työpajoihin, joita ovat: proosa-, runo-, sarjakuva-, räp- twine-, näyttämöteksti- ja sanataidetyöpaja. Eksymisgeneraattorin avulla suunnistetaan kuvien ja tekstien perässä Jyväskylän kaduilla.

Timo Parvela ja Ismo Puhakka esiintyvät konserteissa Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen kanssa. Keski-Suomen Elokuvakeskus esittää lyhytelokuvia Baari Vakiopaineessa ja Ravintola Ilokivessä näytetään Mika Taanilan ohjaama ja Harry Salmenniemen käsikirjoittama elokuva Mannerlaatta.

Kirjallisuustapahtuma näkyy vahvasti Jyväskylän kaduilla. Kirjailija Kristian Blombergin runo projisoidaan kerrostalon seinälle ja kirjailija Markku Ropposen tekstejä on esillä Jyväsjärveä kiertävän Rantaraitin valolaatikoissa. Tapahtuman keskeiset paikat sijoittuvat Jyväskylän Veturitalleille ja Kauppakatu/ Pihakadulle.

Lauantai 29.4. on Pihakadun toimintapäivä, johon Jyväskylän sanataidekoululaiset ohjaajineen tuottavat ohjelmaa, kirjailijat esiintyvät divareissa, kirjastoauto saapuu Pihakadulle, kirjamyyntiä, kahvia ym.

LUKUTILAn mahdollistavat Taiteen edistämiskeskus ja Keski-Suomen Kirjailijat yhdessä Jyväskylän kaupungin ja usean muun kulttuuritoimijan ja yhteistyökumppanin kanssa.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *