Home / Tapahtuma-arkisto / SÄHKÖ #8 16.6. klo 20 Vakiopaine

SÄHKÖ #8 16.6. klo 20 Vakiopaine

Esiintyjistä:

Miha Marek (s.1984) työskentelee kirjailijana ja kääntäjänä Ljubljanassa. Vuosina 2006-2014 hän oli mukana Preglej-nimisessä kirjoittajaryhmässä, jonka tavoitteena oli kehittää ja toteuttaa uutta slovenialaista draamailmaisua. Marekin esikoisteos, runokokoelma Homunkulus ilmestyi 2016.

Henriikka Tavi (s. 1978) on Helsingissä asuva runoilija. Hänen esikoisteoksensa Esim. Esa (2007) palkittiin Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnolla. Tavin kolmas runokokoelma Toivo (2011) voitti sekä Kalevi Jäntin palkinnon että Yleisradion jakaman Tanssivan karhun. Teos oli myös Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaana. Vuonna 2012 Tavi toteutti 12-projektin, jonka tavoitteena oli julkaista vuoden ajan joka kuukausi yksi runokokoelma. Projekti oli osa hänen Jyväskylän yliopistoon tekeillä ollutta väitöskirjaansa. Lisäksi Tavi on suomentanut mm. Friedrich Schillerin esseen Naiivista ja sentimentaalisesta runoudesta (2008) sekä Hannele-Mikaela Taivassalon Hämäräkirjan (2009).

Niina Oisalo (s. 1977) on Turussa asuva tamperelainen kirjoittaja, jonka runoja on julkaistu aiemmin Tuli&Savussa, Reviiri-antologiassa ja kollektiivisessa runoinstallaatiossa Tähkäpään kuvastin. Valaan silmä, pilvien hai on hänen esikoisensa. Darwinin innoittamassa kokoelmassa seikkailee utelias kertoja, jonka muuntautumiskyky on loputon. Hän vie ihmettelyn alkulähteille, asioihin jotka sykkivät ja kuplivat – ihmisen ja eläimen, röyhkeän luomiskoneen, kivikehän ja metsän saviseen kohtaamiseen.

Timo Salo (s.1973) on helsinkiläinen runoilija, jonka juuret ovat Etelä-Pohjanmaalla. Salon kirjallinen ulottuvuus yltää runon eri muodoista muun muassa aforismin, anagrammin ja visuaalisten taiteiden suuntiin. Salon uusi teos Mutta ennen muuta on runon tarkkaa ja vapaata arkkitehtuuria ja saa lumoutumaan suomen kielestä.

Valajas Ruska on kymmenen vuotta sitten jyväskyläläistyneen Sami Siivolan (s.1985) soolokitaralla improvisoituja äänimaisemia ambientista kokeellisempaan materiaaliin.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *