Home / Tapahtuma-arkisto / Sähköklubi #13 Vakiopaine 14.11. klo 20

Sähköklubi #13 Vakiopaine 14.11. klo 20

Marraskuun Sähkö-klubi juhlistaa 25-vuotiasta Bar Vakiopainetta tuomalla sen estradille joukon eurooppalaisia runoilijoita, jotka eivät epäröi sukeltaa syvään päätyyn tarkastellessaan itseään ja ympäristöään. Maanalaiset linnut nousevat siivilleen kohdatakseen kauniiden muotojen havainnoinnin ja rento, hypnoottinen flow kyyditsee kuulijaa pitkin historiallisen, yhteiskunnallisen ja henkilökohtaisen rajapintoja.

Esiintyjistä ja esityksistä:

Kaija Rantakari on Helsingissä asuva runoilija, kirjansitoja ja kollaasitaiteilija, joka pitää hyvästä paperista enemmän kuin hyvästä ruoasta.

Mia Rönkä on naantalilainen runoilija, tutkija, tietokirjailija ja tiedetoimittaja. Röngän ekokriittisenä ja runokieltä uudistavana pidetty esikoiskokoelma Maanalaiset linnut oli yksi vuoden 2016 Tiiliskivi-palkinnon finalisteista.

illmarin spoken word – show kulkee kaupunkitilojen, luonnonympäristöjen sekä tajunnallisten horisonttien halki. Useamman vuoden keikkailleen artistilupauksen Komeetta – Nomadi (2017) on kahdeksan kappaleen kokonaisuus, jossa tuhdit ja orgaaniset hip hop -biitit kuljettavat lyyristä sukellusta elämän diipimpään päähän.

Riikka Ala-Hakulan Kaupunkikaleidoskooppi (Poesiavihkot, tammikuu 2018) on dokumentaarinen tutkimusmatka Toulousen kaupunkiin. Esityksessä Ala-Hakula lukee muistojaan itse, mutta kuulee niitä myös muiden lukemina. Maailma hahmottuu toisistaan erkanevien ja toisiinsa limittyvien tekstitilkkujen kokonaisuutena ja siinä on useita eri kertojia (läheiset ja kaukaiset äänet: Essi Leppänen ja Heidi Kosonen). Dolls are Creepy improvisoi esitykseen elektronis-vokaalista tunnelmointia ja saattaa lopuksi esittää myös nuorison suosimaa ”disco”-musiikkia.

Dolls are Creepy (TRE) on poikkitaiteellis-minimalistista lo-fi –syntetisaattorivärähtelyä tarjoileva pannukakku, jossa laulaja-lauluntekijänä toimii Tiina M. Vanhapelto ja hänen aisaparinaan siipeilee viehättävä papukaija Kalevi ”Casio” Suopursu. DAC on julkaissut omakustanteena kolme sarjakuva/musiikkialbumia vuosina 2015-2017.
https://guggenheim-projektz.bandcamp.com/album/back-in-business-2017

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *