Home / Tapahtuma-arkisto / Sähköklubi #14 Vakiopaine 12.12. klo 20

Sähköklubi #14 Vakiopaine 12.12. klo 20

Joulukuun Sähkö-klubilla kukkivat niin esikoisrunot ja äänitaide kuin flamenco ja filosofiakin. Klubin järjestää Keski-Suomen Kirjailijat, sisäänpääsy on totutusti ilmainen, ja ohjelma alkaa kello 20. Lämpimästi tervetuloa!

Esiintyjistä ja esityksistä:

Erkka Filander jakaa aikansa Jyväskylän, Rooman ja Helsingin välillä. Hänen esikoisteoksensa Heräämisen valkea myrsky (2013) voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ja se on The European Poet of Freedom -ehdokas 2018. Filanderin toinen runokirja, epätoivon ja toivon rajaa viistävä Torso (2016) oli ehdolla Tanssiva karhu -runouspalkinnon saajaksi. Filanderin esseitä on julkaistu Parnassossa ja Tuli&Savussa. Joulukuussa 2017 Filander sai Tommy Tabermannin nimikkopalkinnon.

Salla Partala on jyväskyläläinen runoilija ja poeettinen aktivisti, jonka esikoisteoksen Hunajakantajien aika ilmestymistä juhlitaan Sähkö-klubilla. Runojen äänimaisemasta vastaa muusikko Sauli Okker alias SoulRokker.

Elina Laine saapuu kunnioittamaan lapsuutensa suosikkilomakohdetta suoraan Suomen todellisesta pääkaupungista, Turusta, mukanaan nippu runoja, joihin on kirjattu enemmän tai vähemmän eläviä ruumiita ja erilaisia kehoja eri ajoissa. Laine pohtii ruumista ja mieltä, niiden valtaa toisiinsa sekä aivan muiden seikkojen valtaa niihin molempiin. Tällaisia ovat esimerkiksi kipu, aika, muut ihmiset ja aivan liian ohuet seinät kerrostaloasuntojen välissä.

Juho Koskimies on flamencokitaristi ja säveltäjä, jonka musiikissa flamencon harmoniakieli yhdistyy suomalaiseen melankoliaan. Klubilla Koskimiehen kitara kohtaa Federico García Lorcan, jonka runoja tulkitsee andalusialainen koira Johannes Silvennoinen. Yhdessä Koskimies ja Silvennoinen muodostavat duon, joka tottelee nimeä Hombres Débiles.

Mari Laaksonen on kaksi runoteosta (Galleria Noesis, 2013 ja elämännielemä, 2016) julkaissut lavarunouden Suomen mestari, jonka Ensimmäinen toinen kysymys -esitys yhdistää runoutta ja äänitaidetta. Laaksosen kirjoittama ja esittämä monologi toistaa kysymyksiä taiteen etiikasta. Miten perustella Antikristus tai Serbia? Osaako kukaan lukea Descartesin ja kaniinin tarinaa? Ja miten on kysymyksen itsensä laita, kun sekin näyttäisi olevan pohjimmiltaan queer as a clockwork orange? Teoksen äänimaiseman on luonut tamperelainen äänitaiteilija Frankie Shannon.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *