Home / Tapahtuma-arkisto / Runousaamiainen 17.2.

Runousaamiainen 17.2.

Tervetuloa nauttimaan Jyväskylän ensimmäisestä runousaamiaiskattauksesta Jyväskylän kaupunginkirjaston kahvila Novelliin lauantaina 17.2. klo 10! Aamukahvin äärellä esiintyvät runoilijat Pauli Tapio, Anna Helle, Marko Niemi sekä saamenkielisen nykyrunouden kääntäjä Kaisa Ahvenjärvi.

Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat yhteistyössä Vanhan Kirjan Talven kanssa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kahvila Novellista voi lisäksi ostaa aamiaispaketin tarjoushintaan, tarjolla mm. tuoreita croissanteja.

Esiintyjät:

KAISA AHVENJÄRVI on saamelaisen kirjallisuuden ja taiteen tutkija Jyväskylän yliopistossa. Helmikuussa 2018 Poesialta ilmestyvä käännös Tuulisolmut tarjoaa ajankohtaisen ja valaisevan näkymän saamelaiseen nykyrunouteen.

ANNA HELLE toimii nykykirjallisuuden tutkijana Jyväskylän yliopistossa. Parhaillaan hän tutkii 2000-luvun suomalaista kokeellista runoutta. Esikoisrunoteos Preeria, nummet ilmestyi Poesiavihkona vuonna 2017.

MARKO NIEMI on helsinkiläinen runoilija ja kääntäjä. Niemi on yksi ensimmäisistä suomalaisista digirunoilijoista, ja hänen töitään on julkaistu useissa kansainvälisissä julkaisuissa. Uusin käännös, Ulrika Nielsenin Perikato, ilmestyi Poesialta vuonna 2017.

PAULI TAPIO on runoilija, kääntäjä, tohtoriopiskelija ja kirjallisuuskriitikko. Hänen esikoisteoksensa Varpuset ja aika (Poesia 2017) voitti viime vuonna Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *