Home / Tapahtuma-arkisto / Poetry Slamin SM-karsinta 19.5.

Poetry Slamin SM-karsinta 19.5.

Poetry Slamin SM-kisojen Jyväskylän karsinta järjestetään Yläkaupungin Yön yhteydessä Toivolan Vanhalla Pihalla lauantaina 19.5. klo 18 alkaen. Slamin juontaa veitikkamaiseen tapaansa Markus Pirkkalainen.

Letkeän ja ryppyotsattoman kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät tapahtumakuvauksen alta. Kilpailuun voi ilmoittautua joko sähköpostilla tai paikan päällä puoli tuntia ennen tapahtuman alkua. Mukaan kisailemaan mahtuu maksimissaan 15 osallistujaa.

Alueellisen karsinnan voittaja jatkaa edustamaan koko Keski-Suomea Poetry Slamin SM-loppukilpailuun, joka vuonna 2018 järjestetään Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä lauantaina 15.9.

Tervetuloa kuuntelemaan ja kannustamaan oma suosikki jatkoon!

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumiset:
kirjailijatalo@gmail.com

Poetry Slamin säännöt

1. Runoilija ilmoittautuu joko etukäteen järjestäjille tai paikan päällä puoli tuntia ennen runoilujen alkua, mikäli vapaita kisailupaikkoja on vielä jäljellä.

2. Runoilija esittää vain omia runojaan.

3. Esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Ajanotto alkaa runoilijan runon ensimmäisestä sanasta. Ajan päättyminen ilmoitetaan, ja ajan ylityksestä rangaistaan aina 0,5 pistettä kultakin alkavalta kymmeneltä sekunnilta. Tuomarit antavat pisteet jotka he olisivat antaneet muutenkin ja pisteidenlaskija vähentää seuraavan kaavan mukaisesti pisteitä kokonaistuloksesta riippuen ajanylityksen kestosta.

3:00:01 – 3:10 -0.5 pistettä
3:10:01 – 3:20 -1.0 pistettä
3:20:01 – 3:30 -1.5 pistettä

4. Mikrofonin, tekstipaperin, puhelimen, ipadin tai muun vastaavan laitteen, josta runo(t) luetaan, lisäksi muun rekvisiitan tai musiikin käyttö ei ole sallittua.

5. Ensimmäisellä kierroksella runoilijoiden esiintymisjärjestys arvotaan. Arvonta suoritetaan julkisesti tilaisuuden alussa.

6. Kilpailun tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa. Raadin viisi yleisöjäsentä valitsee järjestäjä ennen kilpailun alkua vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden, puolueettomien ja arvostelukykyisten kansalaisten joukosta.

7. Yleisöraati jakaa pisteet asteikolla 1,0‒10,0 niin, että 10 on paras. Ylin ja alin arvostelu jätetään pois ja kolmen keskimmäisen pisteet lasketaan yhteen. Tasapisteiden sattuessa ensimmäisellä kierroksella otetaan molemmat/kaikki tasapisteet saaneet kisailijat semifinaalikierrokselle mukaan. Semifinaali kierroksella toimitaan samalla tavoin. Mikäli finaalikierroksellakin sattuu tulemaan tasapisteet, kuullaan kisailijoilta vielä yhdet ekstrarunot.

8. Toiselle kierrokselle pääsee puolet runoilijoista, joista ensimmäisenä esiintyy vähiten pisteitä saanut. Mikäli kisailijoita ei ole ensimmäisellä kerralla tasalukua, otetaan jatkoon puolet kisailijoista siten, että luku pyöristetään ylöspäin. Jos kisailijoita on ensimmäisellä kierroksella esimerkiksi 11 henkeä, otetaan semifinaalikierrokselle tällöin 6 henkilöä. Toisella ja kolmannella kierroksella ei lasketa mukaan edellisten kierrosten pisteitä.

9. Karsintojen kolmannella kierroksella runoilee kolme kilpailijaa (paitsi tasapistetilanteessa), joista voittajan valitsee sama tuomaristo.

10. Karsinnan voittaja edustaa Jyväskylää ja samalla koko Keski-Suomea SM-finaalissa, joka vuonna 2018 järjestetään lauantaina 15.9. Helsingissä, Kulttuuritehdas Korjaamon Vaunusalissa.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *