Home / Yleinen / TUFF!-radio: 3 iltaa runoja (2. – 4.11)

TUFF!-radio: 3 iltaa runoja (2. – 4.11)

TUFF!-radio ylpeänä esittää:
EHKÄ MINÄ OLIN ALUSTA ASTI SE, JOKA HERÄSI VÄÄRÄSTÄ SÄNGYSTÄ

Lokakuun Sähkö-klubilla ja sen erätauoilla taltioitu runokavalkadi heijastelee koko elämän kirjoa synkimmistä syövereistä kirkkaimpaan kauneuteen. Se liikuttaa, lohduttaa, herättelee ja ulvoo, ajan hermolla kiinni, valmiina viiltämään.

Kuuntele perjantaista sunnuntaihin.
http://hear.fi:8000/hear.mp3

Pe 2.11. klo 18-19 (Sähkö #21)

* Lauri RIKALA
* Miia KONTRO

La 3.11. klo 15-16

* Kaisa AHVENJÄRVI (haastattelu ja runoja)
* Mari LAAKSONEN
* Risto NIEMI-PYNTTÄRI
* Penjami LEHTO
* Riitta CANKOCAK

Su 4.11. klo 18-19 (Sähkö #21)

* Salla KAARIN KALKAS & Jedi AHVENUS
* Tuomas PAUKKU

Esiintyjistä ja esityksistä:

LAURI RIKALAN komiikka on mustaa ja hänen läsnäolotodistuksensa valovoimaisia. Vuoroin filosofi, vuoroin lyyrikko, jatkuvasti tarkkailija. Miltä toivo näyttää maailmassa, joka vieraannuttaa itsestään yhä useamman meistä? Rikalan kesällä ilmestynyt aforismikokoelma Eläin ei pukeudu tahallaan huonosti liikkuu yksinäisyyden, uskon ja todellisuuden bermudankolmiossa.

MIIA KONTRO on Helsingissä asuva väitöskirjatutkija ja runoilija. Tutkimuksessaan ja runoissaan hän käsittelee erityisesti kuolemaa ja sen merkitysten moninaisuutta. Hänen elokuussa ilmestynyt esikoisrunoteoksensa Tunnustus on syväsukellusopas sisimpään ja takaisin, runon muotoon muovailtu mea culpa ja meditaatioharjoitus. Sähkö-klubilla Kontro esiintyi kitaristi Tuomas Paukun säestyksellä.

KAISA AHVENJÄRVI on saamelaisen kirjallisuuden ja taiteen tutkija Jyväskylän yliopistossa. Ylen Kääntäjäkarhu-palkinnon saanut Tuulisolmut (2018) tarjoaa ajankohtaisen ja valaisevan näkymän saamelaiseen nykyrunouteen.

MARI LAAKSONEN on kaksi runoteosta (Galleria Noesis ja elämännielemä) julkaissut lavarunouden Suomen mestari, jonka herkkävireiset ja meditatiiviset runot tutkivat rakkauden, hulluuden, maailmanlopun ja muistin tiloja.

RISTO NIEMI-PYNTTÄRI on kirjallisuuden kymmenottelija, jonka tutkimuskohteet ulottuvat verkkoproosasta uuteen julkisuuteen ja saksalaisesta romantiikasta luontoon utopiana. Tekstikokoelmassaan Almanakka tutkiva opettaja ja puutarhanhoitaja yrittää päästä kirjallisesti käsiksi tulevaan vuodenkiertoon.

PENJAMI LEHTO on esseisti, kirjallisuusaktiivi ja -blogisti, jonka esikoisteos Puutarhassa ilmestyi Poesiavihkot-sarjan ensimmäisenä julkaisuna vuonna 2015. Lehto kirjoittaa mm. Noesis-runouslehteen ja Esseepaja-blogiin.

RIITTA CANKOCAK on suomalais-turkkilainen kirjailija, runoilija, kääntäjä ja kuvataiteilija. Hän on julkaissut turkiksi kolme runokokoelmaa ja kaksi romaania. Cankocakin suomenkielinen esikoisrunoteos Vallaton maa ilmestyi vuonna 2010. Cankocak on kääntänyt suomeksi turkkilaista nykyrunoutta ja turkiksi kansalliseepos Kalevalan.

SALLA KAARIN KALKAKSEN lokakuussa ilmestynyt Bartholinin rauhaset on virtsan- ja liljantuoksuinen sukellus perimmäisten kysymysten äärelle. Ujostelemattomissa teksteissään Kalkas haluaa tuoda ilmi rumankaltaista kauneutta. Sähkö-klubilla Kalkas esiintyi yhdessä elektronisesta äänimaisemasta vastaavan Jedi A:n kanssa.

JEDI AHVENUS started creating music at the age of 13 when he got his first guitar. But soon after that hardcore music took his heart and he started creating his own sounds with FL Studio. Kevyesti psykedeelinen chill/ambient-taiteilija asuu Suomen Turussa.

TUOMAS PAUKKU on aktiivinen ja kunnianhimoinen kitaristi-säveltäjä, jonka musiikissa moderni jazz etsii uusia tunnelmia, rajoja ja ulottuvuuksia. Sähkö-klubilla Paukku heitti Miia Kontron säestyksen lisäksi sävymaailmaltaan vaihtelevan ja voimakkaan soolokeikan.

KUVA: Timo Suutarinen
SPECIAL THANKS TO: Keski-Suomen Kirjailijat, Bar Vakiopaine, Matti Perälä ja Pauliina Siekkinen

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *