Home / Tapahtuma-arkisto / Kuultavia-lyhytproosakilpailu 24.11.18

Kuultavia-lyhytproosakilpailu 24.11.18

Aika: Lauantai 24. marraskuuta 2018 klo 12.00-15.00

Paikka: Keski-Suomen Kirjailijatalo, Seminaarinkatu 26 B, 40100 Jyväskylä

Keski-Suomen Kirjailijat kutsuu sinut Kuultavia-lyhytproosakilpailuun Keski-Suomen Kirjailijatalolle! Kuultavissa neljä finalistia lukee yleisölle uusia tekstejään, minkä jälkeen kirjallisuuden asiantuntijoista koostuva raati keskustelee niistä. Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Lopuksi julistetaan tuomariston valitsema voittaja sekä yleisön suosikki. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Vuonna 2018 Kuultavien voitosta kisaavat Maija Sirkjärvi teoksellaan Barbara ja muita hurrikaaneja, Riikka Ulanto teoksellaan Mutta mitä kuuluu Lynyrds Skynyrdille?, Jaakko Yli-Juonikas teoksellaan Yö on viisain sekä V. S. Luoma-aho teoksellaan Luonteita.

Tuomaristossa ovat kirjallisuuskriitikko ja Nuoren Voiman päätoimittaja Vesa Rantama, kirjallisuuden tutkija ja kääntäjä Kaisa Ahvenjärvi sekä kirjallisuuden opiskelija ja Oma huone -kirjallisuuspodcastin tuottaja Ulla Lehtinen.

Kuultavia-lyhytproosakilpailu on Suomen ensimmäinen vuosittainen proosaluentatapahtuma. Vuodesta 2008 järjestetystä tapahtumasta vastaa Keski-Suomen Kirjailijat ry. Kilpailu tekee näkyväksi ja kuulluksi uutta suomalaista lyhtyproosaa. Sen lähtökohta on saksalaisessa Lesung-perinteessä, jossa palataan kirjallisuuden alkujuurille: puhuttuun ja kuultuun sanaan.

KILPAILIJOISTA:

MAIJA SIRKJÄRVI (s. 1980) on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt muun muassa ekonomistina ja tutkijana. Esikoisnovellikokoelmassaan BARBARA JA MUITA HURRIKAANEJA (Teos) hän liikkuu kauhun ja kumman maastoissa. Sirkjärvi yhdistelee kauhuklassikoita, populaarikulttuuria ja tarkkaa realistista ja surrealistista kuvastoa.

RIIKKA ULANTO (s.1982) on kotoisin Torniosta. Hänen esikoisteoksensa Vedelmiä voitti valtakunnallisen Runo-Kaarina-kilpailun. Ulannon toinen runokokoelma, Tehen, ilmestyi keväällä 2018 Kulttuurivihkojen kustantamana ja novellikokoelma MUTTA MITÄ KUULUU LYNYRD SKYNYRDILLE? on absurdi minuuttinovellikokoelma. Ulannon tiiviiden tekstien henkilögalleria on rikas ja ulottuu ujosta torimyyjästä vuosikymmeniä sitten traagisen lopun saaneen rock-bändin muusikoihin.

JAAKKO YLI-JUONIKAS (s. 1976 Loimaa) on turkulainen kirjailija. Hän on julkaissut kahdeksan kaunokirjallista teosta, minkä lisäksi hän on toiminut suomentajana sekä laatinut artikkeleita ja kirja-arvosteluja lehtiin. YÖ ON VIISAIN kuvaa erilaisiin eksistentiaalisiin umpikujiin päätyneitä ihmisiä. Teos on novellikokoelman ja romaanin risteytys; kertomukset muodostavat johdannon kuusiosaiselle romaanisarjalle, jonka ensimmäinen luku on teoksen lopussa.

V. S. LUOMA-AHO on jyväskyläläinen runoilija, kirjoittaja ja verkkolehti Noesiksen päätoimittaja. Luoma-ahon on kirjoittanut LUONTEITA (Poesia) antiikin Kreikassa eläneen Theofrastoksen Luonteita-teoksen ja sen suomennoksen (suom. Pentti Saarikoski) pohjalta. Proosarunoilijan pettämättömällä vaistolla Luoma-aho uuttaa ihmisluonnosta vapauttavaa satiiria, joka tihkuu tekstikokoelman lauseista suoraan lukijansa nauruhermoon.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *