Home / Tapahtuma-arkisto / 3 iltaa runoja

3 iltaa runoja

TUFF!-radio ja Keski-Suomen Kirjailijat ylpeänä esittävät:
KAAREVAT KIEMURTAVAT VASTUKSESI PUNASTUIVAT HEHKUKSI

Viikonlopun 3 iltaa runoja -ohjelmassa matkataan Budapestista Moskovaan ja Pietarin kattojen ylle, eroottisesta kodinkonerunoudesta ja muista kielletyistä leikeistä innoitusta ammentaen, vinolla huumorilla ja pitelemättömällä kielellä, nykyrunouden kestotähtiä unohtamatta.

Kuuntele perjantaista sunnuntaihin.

http://hear.fi:8000/hear.mp3

Pe 30.11. klo 18-19 (Sähkö #22)

* Marissa MEHR
* Jyrki PELLINEN

La 1.12. klo 18-19.30

* Ester Nuori LEPPÄ (haastattelu)
* Anniina MERONEN
* Mika Ilmari LEHTO & Miia LEHTO
* Niina MERILÄINEN
* Venla-Vanamo ASIKAINEN & Tuomas TASKINEN
* Ringrat & Nachtwolf

Su 2.12. klo 18-19 (Sähkö #22)

* Miia TOIVIO & Marko NIEMI
* Alakukkulan valinta

Esiintyjistä ja esityksistä:

MARISSA MEHR on kirjailija ja kriitikko, jonka esseistinen Budaspest-sarja (2017) tarjoaa riemastuttavia näköaloja kuumuuden, erojen ja ilkikuristen kirjailijoiden kaupunkiin.

JYRKI PELLINEN on julkaissut yli 50 runoteosta ja saanut työstään lukuisia palkintoja. Monilahjakas Pellinen on toiminut myös kuvataiteilijana sekä esiintynyt pianistina ja sellistinä. Uudessa kokoelmassaan Venäjän kaivattu aika (2018) hän tekee subjektiivisen matkan Venäjän nykyisyyteen ja historiaan.

ESTER NUORI LEPPÄ on Jyväskylässä asuva runoilija ja kirjanpainaja. Timo Suutarisen haastattelemana hän kertoo omasta tiestään taiteilijana, pienkustantamisesta ja keskisuomalaisesta vaihtoehtokuttuurista anno domini 2018.

ANNIINA MERONEN on jyväskyläläinen kirjoittaja, kirjallisuudenopiskelija ja yksi Runoklubi 6:n pyörittäjistä. Häntä kiinnostavat mammutit ja muodonmuutokset.

MIKA ILMARI LEHDON viides runokokoelma Taskuvaloa haastaa lukijan arkaaista ja arkista sekoittavilla kielikuvilla ja sanastolla, jonka juuret löytyvät niin Etelä- ja Keski-Pohjanmaan kuin Pohjoisen Keski-Suomen rikkaasta kielellisestä perinteestä. 3 iltaa runoja -ohjelmassa hän esiintyy yhdessä Miia Lehdon kanssa.

NIINA MERILÄINEN on tamperelainen runoilija. Hänen teoksissaan yhdistyvät rakkauden ja yhteiskuntakritiikin eri risteyskohdat, tuskat ja intohimot.

VENLA-VANAMO ASIKAISEN JA TUOMAS TASKINEN runodialogi Lainattua valoa sai kantaesityksensä Runokuu-kirjallisuusfestivaalilla elokuussa 2018.

RINGRATIN JA NACHTWOLFIN runoissa on monia kerroksia, joista kuulija voi valita omansa. Eroottinen kodinkonerunous on vuonna 2018 Jyväskylässä syntynyt runouden genre, joka tarjoaa lukuisia tunteita ja vaihtelevia nautinnon tasoja. Genressä ei ole kyse banaalista pelleilystä tai kinksheimauksesta, vaan elektroniikan jokainen edustaja on valittu, tunnusteltu ja maisteltu huolella matkalla erotiikan ja runon maailmaan.

MIIA & MARKO on Miia Toivion ja Marko Niemen muodostama duo, jonka esitykset liikkuvat äänirunouden, dialogisen lausunnan ja performanssin välisillä vyöhykkeillä. Jyväskylässä ja Sähkö-klubilla he vierailivat esityksellä, joka sisältää runoja Leevi Lehdon tuotannon eri vaiheista. Esitys perustuu suurelta osin Kielletyt leikit -kokoelmaan (1994), jossa Lehdon tuotannon eri vaiheiden keskeiset elementit – sekä lyyrinen ja henkilökohtainen puoli että kielilähtöisempi polyfonisuus – esiintyvät rinnakkain ja limittäin. Mukana on myös muuta materiaalia vuosien varrelta, mm. julkaisematon runo 1980-luvulta.

ALAKUKKULAN VALINTA on salaperäinen kvartetti ja herrakerho, jonka jäsenet harrastavat hohtokeilausta, sienestystä ja saunakaljalla istumista puhumatta mitään.

KUVA: Timo Suutarinen
SPECIAL THANKS TO: Bar Vakiopaine

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *