Home / Tapahtuma-arkisto / Sähkö goes Tampere 1.12.18

Sähkö goes Tampere 1.12.18

Aika: 1.12.18, klo 18.00

Paikka: Tampereen Tarinatehdas, Finlaysoninkuja 6, 33210 Tampere

Jyväskylän monitaiteellinen klubiylpeys Sähkö saapuu Tampereen Tarinatehtaalle tuliaisinaan myrskyä ja kiihkoa, ryppyjä, havaintoja, unta ja filosofiaa, raivoa, kotieläimiä, vaaleanpunaisia profetioita ja tuoksukynttilänvaloa. Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat ja sisäänpääsy on ilmainen. Lämpimästi tervetuloa!

Esiintyjistä ja esityksistä:

SUVI VALLI on runoilija, kääntäjä ja esseisti, joka kaivautuu uutterasti historiaan ja harjoittaa kuljeksimista, yleistä tiedustelua ja nuuskintaa yhdessä Sakke-koiransa kanssa. Hänen liikettä ja liikennettä tutkiva teoksensa Spiraali voitti tänä vuonna Nihil Interit -runouspalkinnon.

ERILLINEN KUOPPA villitsee ankeudellaan, räjäyttää takapihan, ajaa kuuntelijan hulluuden partaalle, lausuu pitkään ja hartaasti, ottaa ohjan ja taivuttaa unelmat toiveikkaiksi aamukahveiksi. Erillisen kuopan muodostavat erityiset runoilijat Ester Nuori Leppä ja Olli-Pekka Tennilä sekä hypnoottisesta yhteissoitosta vastaavat jyväskyläläismuusikot.

LEONARD COHENIN runot ja laulut käsittelevät rakkautta, uskontoa, seksiä, menetystä, valtaa ja viimeisinä aikoina myös kuolemaa. Hänen lokakuussa postuumisti ilmestynyttä runokirjaansa Liekki tulkitsee karhealla ja hyvin matalalla äänellä teoksen suomentaja Ville-Juhani Sutinen.

ROHAS, ELGLAND & NIEMELÄ on monitaiteellinen voimakolmikko, jonka käsittelyssä Eeva Rohaksen romaani Raivo (2018) kääntyy liikkeen ja tanssin kielelle. Rohas on kirjoittanut myös näytelmiä ja väitellyt filosofian tohtoriksi. Saga Elgland on klassisen baletin ja nykytanssin koulutuksen saanut tanssin toisinajattelija, jonka teoksissa genrerajat saavat kyytiä. Visa Niemelä on akrobaatti-erikoismies, joka toimii omaehtoisesti mitä monipuolisemmissa toimenkuvissa rikkoen esittävien taiteiden kentän konventioita.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *