Home / Tapahtuma-arkisto / Sähkö #24, 11.12.18

Sähkö #24, 11.12.18

Aika ja paikka: 11.12.18, klo 20, Bar Vakiopaineessa

Vuoden viimeisellä Sähkö-kubilla pikkujoulujuhlitaan kieltä, joka säikkyy, naksuu, jytisee ja laulaa. Valoon ja varjoihin kurkottavan tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat ja sisäänpääsy on totutusti ilmainen. Lämpimästi tervetuloa!

Esiintyjistä ja esityksistä:

STINA SAAREN hurja esikoisrunokokoelma Änimling (2018) on väkevä yritys kohti lähes jotain sanomatonta. Se katsoo kohti kamalaa: seksuaalista väkivaltaa ja sotaa, mutta myös ihmistä ja kieltä särkymisen ja vimmaisen uudelleenkeksimisen tilassa. Paitsi väkivaltaa, kieli on iloa, sovintoa ja rinnakkaineloa. Saari elää ja voi hyvin Helsingissä.

KÄÄNTÖPUOLI on helsinkiläinen rapartisti, jonka setissä kuuluu spoken wordin runollisuus ja vilahtaa epäilyttävästi punkilta haiskahtava keskisormi. Kääntöpuolta inspiroivat oman mielen ja ympäröivän maailman varjoalueet, luonto, urbaani ahdistus ja jokapäiväisen elämän mystiset ulottuvuudet.

AHMED ZAIDAN asuu suomen kielen keskellä, mutta työskentelee englanniksi ja arabiaksi. Hänen ensimmäinen Euroopassa julkaistu runokokoelmansa Aurora from Mosul (2018) avaa englanniksi irakilaisen kokemuksia entisen kotikaupunkinsa levottomuuksista, ISIS-järjestön hirmuvallasta sekä siitä, miltä tuntuu paeta omista kodistaan. Ahkerasti keikkaileva runoilija-journalisti asuu ja kirjoittaa Suomen Turussa.

BELIZE on maaginen trio, joka tekee uutta laulelmaa punoen espanjan- ja suomenkielisiä runoja sävelmiksi. Kielo Kärkkäisen laulu, Anri Tuohimäen viulu ja Antti Hyarttin kitara soivat tasavertaisina tarinankertojina yhtyeen esikoislevyllä Paisajes y encuentros.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *