Home / Tapahtuma-arkisto / Runoradio ei hiljene edes jouluna

Runoradio ei hiljene edes jouluna

TUFF!-radio ja Keski-Suomen Kirjailijat ylpeänä esittävät:
HETKEN KESTÄÄ ELÄMÄ JA SEKIN SYNKKÄ JA IKÄVÄEi kai sentään? Vietä vaihtoehtoinen joulu nykyrunouden parissa! Kuusen alta paljastuu tiukka, mutta samalla pehmeä paketti kieltä, joka saa seitankinkun hikoilemaan ja villasukat pyörimään paatuneimmissakin jaloissa.Kuuntele joulupäivästä ensimmäiseen välipäivään klo 18-19:

http://hear.fi:8000/hear.mp3

Tapahtuma facebookissa:

https://www.facebook.com/events/629292710820040/

Ti 25.12. klo 18-19 (Sähkö #24)

* Stina SAARI
* Kääntöpuoli

Ke 26.12. klo 18-19

* Salla PARTALA (haastattelu)
* Juri JOENSUU
* Paavo KÄSSI
* Kaija RANTAKARI
* V.S. LUOMA-AHO
* Ringrat & Nachwolf

To 27.12. klo 18-19 (Sähkö #24)

* Ahmed ZAIDAN
* Belize

Esiintyjistä ja esityksistä:

STINA SAAREN hurja esikoisrunokokoelma Änimling (2018) on väkevä yritys kohti lähes jotain sanomatonta. Se katsoo kohti kamalaa: seksuaalista väkivaltaa ja sotaa, mutta myös ihmistä ja kieltä särkymisen ja vimmaisen uudelleenkeksimisen tilassa. Paitsi väkivaltaa, kieli on on iloa, sovintoa ja rinnakkaineloa. Saari elää ja voi hyvin Helsingissä.

KÄÄNTÖPUOLI on helsinkiläinen rapartisti, jonka setissä kuuluu spoken wordin runollisuus ja vilahtaa epäilyttävästi punkilta haiskahtava keskisormi. Kääntöpuolta inspiroivat oman mielen ja ympäröivän maailman varjoalueet, luonto, urbaani ahdistus ja jokapäiväisen elämän mystiset ulottuvuudet.

SALLA PARTALA on Jyväskylässä asuva runoilija ja runoaktiivi, jonka esikoisrunokokoelma Hunajankantajien aika ilmestyi joulukuussa 2017. Partalalle tärkeää on sattumanvaraisuus ja sille avoimena pysyminen: ympäristö antaa meille jatkuvasti vihjeitä ja viestejä, joiden kautta myös henkilökohtainen saa merkityksen.

JURI JOENSUU on jyväskyläläinen kirjallisuudentutkija, jonka Valohuppu-kokoelma on kimppu absurdeja runokuvia, jotka tuntuvat irrallisilta, mutta kietoutuvat kieroutuneella tavalla yhteen. Valohuppu on valokoriste, joka vedetään vaikkapa pensaan ylle. Joulunaikaan niitä voi nähdä enemmänkin.

PAAVO KÄSSI on helsinkiläinen kirjoittaja ja muusikko. Kirjoittamisessa hän on kiinnostunut vähäeleisestä ilmaisusta ja satiirista sekä erilaisista pelillistä ilmaisutavoista. Näitä lähestymistapoja hän käsittelee juuri julkaistussa Alkuluku-esikoisteoksessaan. Runojen lisäksi Kässi on kirjoittanut taidekritiikkiä, esseitä, laululyriikkaa sekä tietokonepelin.

KAIJA RANTAKARI on Helsingissä asuva kirjansitoja, kollaasitaiteilija ja runoilija, joka pitää enemmän hyvästä paperista kuin hyvästä ruoasta. Hänen taidokkaasti aaltoileva ja virtaava runoelmansa Koko meren laajuus (2018) voitti vastikään Kalevi Jäntin palkinnon.

V.S. LUOMA-AHO on jyväskyläläinen runoilija, kirjoittaja ja verkkolehti Noesiksen päätoimittaja. Luoma-aho on kirjoittanut Luonteita-kokoelmansa (2018) antikin Kreikassa eläneen, Pentti Saarikosken suomentaman Theofrastoksen Luonteita-teoksen pohjalta. Proosarunoilijan pitelemättömällä vaistolla Luoma-Aho uuttaa ihmisluonnosta vapauttavaa satiiria, joka tihkuu tekstikokoelman lauseista suoraan lukijansa ja kuulijansa nauruhermoon.

RINGRAT JA NACHTWOLF tulevat jälleen. Eroottinen kodinkonerunous on vuonna 2018 Jyväskylässä syntynyt runouden genre, joka tarjoaa lukuisia tunteita ja vaihtelevia nautinnon tasoja. Genressä ei ole kyse banaalista pelleilystä tai kinsheimauksesta, vaan elektroniikan jokainen edustaja on valittu, tunnusteltu ja maisteltu huolella matkalla erotiikan ja runon maailmaan.

AHMED ZADAN asuu suomen kielen keskellä, mutta työskentelee englanniksi ja arabiaksi. Hänen ensimmäinen Euroopassa julkaistu runokokoelmansa Aurora from Mosul (2018) avaa engalanniksi irakilaisen kokemuksia entisen kotikaupunkinsa levottomuuksista, ISIS-järjestön hirmuvallasta sekä siitä, miltä tuntuu paeta omasta kodistaan. Ahkerasti keikkaileva runoilija-journalisti asuu ja kirjoittaa Suomen Turussa.

BELIZE on maaginen trio, joka tekee uutta laulemaa punoen espanjan- ja suomenkielisiä runoja sävelmiksi. Kielo Kärkkäisen laulu, Anri Tuohimäen viulu ja Antti Hyarttin kitara soivat tasavertaisina tarinankertojina yhtyeen esikoislevyllä Paisajes y encuentros.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *