Home / Tapahtuma-arkisto / Runousaamainen, 19.4.2019

Runousaamainen, 19.4.2019

Aika: 19.4.2019, klo 10.00–11.00

Paikka: The Local Culture Hostel & Café (Seminaarinkatu 32, 40100 Jyväskylä)

Joko olet ehtinyt nauttimaan Runousaamiaisen laatuantimista? Seuraava tilaisuus sukeltaa säkenöivän runouden ja hyvän aamukahvin yhteispyörteisiin tarjoutuu sopivasti pääsiäisenä. Aloita siis pitkäperjantain viettosi suuntaamalla askeleesi Seminaarinmäelle, jossa aamiaiskattauksen äärellä esiintyvät runoilijat Mari Laaksonen, V.S. Luoma-Aho, Maria Savela sekä aina yhtä eroottinen Ringrat & Nachtwolf.

Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat yhteistyössä The Local Culture Hostel & Cafén kanssa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Esiintyjistä ja esityksistä:

MARI LAAKSONEN on kaksi runoteosta julkaissut lavarunouden Suomen mestari, jonka herkkävireiset ja meditatiiviset runot tutkivat rakkauden, hulluuden, maailmanlopun ja muistin tiloja. Laaksonen työskentelee, asuu ja voi hyvin The Localin naapurissa Kirjailijatalossa.

V.S. LUOMA-AHO on jyväskyläläinen runoilija ja verkkolehti Noesiksen päätoimittaja, joka on kirjoittanut Luonteita-kokoelmansa (2018) antiikin Kreikassa eläneen, Pentti Saarikosken suomentaman Theofrastoksen Luonteita-teoksen pohjalta. Proosarunoilijan pitelemättömällä vaistolla Luoma-Aho uuttaa ihmisluonnosta vapautuvaa satiiria, joka tihkuu tekstikokoelman lauseista suoraan lukijansa ja kuulijansa nauruhermoon.

MARIA SAVELA asuu Helsingissä ja työskentelee runouden lisäksi kuvataiteen parissa. Pari kolme valoa paikoille (2018) on hänen esikoisrunokokoelmansa, jossa rakkaudet ja perhesuhteet muuttuvat levottomasti kuin asennot. Ruumiin lisäksi teos tutkii kirjoituksen liikettä ja kokemuksen arvaamattomuutta keskellä lakkaamatonta puhetta ja aina vaillinaista ymmärrystä.

RINGRAT JA NACHTWOLF tietävät, miltä näyttää munaleikkurin kohtaaminen leipäkoneen kanssa. Eroottinen kodinkonerunous on vuonna 2018 Jyväskylässä syntynyt runouden genre, joka tarjoaa lukuisia tunteita ja vaihtelevia nautinnon tasoja. Genressä ei ole kyse banaalista pelleilystä tai kinksheimauksesta, vaan elektroniikan jokainen edustaja on valittu, tunnusteltu ja maistelu huolella matkalla erotiikan ja runon maailmaan.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *