Home / Tapahtuma-arkisto / Sähkö #27, 18.4.2019

Sähkö #27, 18.4.2019

Aika: torstai 18.4.2019, klo 20.00–22.00

Paikka: Bar Vakiopaine (Kauppakatu 6, 40100 Jyväskylä)

Kiirastorstain Sähkö-klubilla kadotaan, kaivataan, kuollaan, askarrellaan, lähdetään merille ja palataan rannalle. Tehdään näin järjestyksessä, jota voi varmuudella luonnehtia satunnaiseksi. Valoisan melankoliseen maailmaan tähyilevän tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat ja pääsy on totutusti vapaa. Lämpimästi tervetuloa!

Esiintyjistä ja esityksistä:

JURI JOENSUU on jyväskyläläinen kirjallisuudentutkija, jonka Valohuppu-kokoelma (2012) on kimppu absurdeja kuvia, jotka tuntuvat irrallisilta, mutta kietoutuvat kieroutuneella tavalla yhteen. Se on kaunis ja outo runoteos, jonka kieli on samanaikaisesti intuitiivista ja rakennettua, löydettyä ja kadotettua. Sähkö-klubilla Joensuu lukee aiemmin julkaisemattomia tekstejään.

MARIA SAVELA asuu Helsingissä ja työskentelee runouden lisäksi kuvataiteen parissa. Pari kolme valoa paikoille (2018) on hänen esikoisrunokokoelmansa, jossa rakkaudet ja perhesuhteet muuttuvat levottomasti kuin asennot. Ruumiin lisäksi teos tutkii kirjoituksen liikettä ja kokemuksen arvaamattomuutta keskellä lakkaamatonta puhetta ja aina vaillinaista ymmärrystä.

KARI ARONPURO on moninkertaisesti palkittu kirjailija, joka tunnetaan ennen muuta oppineena, viittauksia viljelevänä runoilijana, jonka tuotannossa kohtaavat historian anekdootit, suurten filosofien opit ja koko maailman kirjallisuus. Suomen Ateenaan hän saapuu mukanaan suomentamansa EZRA POUNDIN Pisan Cantot (1948, 2019), joilla on ollut suuri vaikutus nykyrunouteen niin maailmalla kuin Suomessakin.

LAU NAU eli Laura Naukkarinen on yksi omintakeisimmista musiikintekijöistämme. Hänen musiikissaan soi elokuvallisuus, kokeellisuus, folkmusiikin perinteet sekä kaikuja modernista taide- ja kamarimusiikista. Persoonallinen äänimaailma ja koskettavat kappaleet ovat saaneet osakseen ylistäviä arvioita ja ystäviä ympäri maailmaa.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *