Home / Tapahtuma-arkisto / Kirjailijatalo Yläkaupungin Yössä 18.5.19

Kirjailijatalo Yläkaupungin Yössä 18.5.19

Yläkaupungin Yön viettämisen voi aloittaa tänä vuonna hyvissä ajoin, kun kielenkannat kirpoavat ja tarinat soljuvat notkeana virtana Kirjailijatalon katetulla ulkoterassilla klo 12 alkaen Keski-Suomen Kirjailjoiden järjestämissä Tarinaniskennän ja Poetry Slamin SM-kisojen aluekarsinnoissa. Sään salliessa esityksiä voi seurata myös Kirjailijatalon puutarhasta käsin.

Tarinaniskennän SM-kilpailu (klo 12-13.00) on kaikille avoin. Kilpailussa kerrotaan enintään 7 minuutin pituinen omakohtainen tarina, joka pohjautuu itse koettuun tai perheessä/suvussa tapahtuneeseen tositarinaan. Tarinat kerrotaan ilman rooliasuja tai muuta rekvisiittaa. Kisaan voi ilmoittautua joko paikan päällä tai ennakkoon sähköpostilla: pirkkalainen@gmail.com. Aluekarsinnan voittaja pääsee Tarinaniskennän SM-loppukilpailuun, joka järjestetään Kärsämäellä heinäkuussa 2019. Loppukilpailussa osallistujat kertovat saman tarinan kuin alueellisissa mestaruuskilpailuissa.Tilaisuuden juontaa pitelemättömällä tyylillään taiteen ja rakkauden kymmenottelija Monsieur Markus Pirkkalainen.

Poetry Slamin SM-kisojen Jyväskylän karsinta järjestetään samassa paikassa klo 13.30 alkaen. Letkeän ja ryppyotsattoman kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät tapahtumakuvauksen alta. Kilpailuun voi ilmoittautua joko paikan päällä puoli tuntia ennen tapahtuman alkua tai ennakkoon sähköpostilla: pirkkalainen@gmail.com. Kilpailut säännöt löytyvät osoitteesta. Mukaan kisailemaan mahtuu maksimissaan 15 osallistujaa.Alueellisen karsinnan voittaja jatkaa edustamaan koko Keski-Suomea Poetry Slamin SM-loppukilpailuun, joka vuonna 2019 järjestetään Runokuu-kirjallisuusfestivaalin yhteydessä Tiivistämöllä Helsingissä lauantaina 17.8.

Tervetuloa kisailemaan tai kuuntelemaan ja kannustamaan oma suosikki jatkoon!

Kirjailjatalon saunassa (käynti kellarin autotallin oven kautta) esitetään Lauteilla 2 -teatteriesitys kello 23.00, 23.30 ja 0.00. Viiden vuoden tauon jälkeen Mannerheim ja Kekkonen kohtaavat taas saunan lauteilla, ja nyt mukana on myös Ryti. Pienoisnäytelmä näyttää Suomen historian suurmiehet löylyn pehmittäminä, saunanraikkaina. Esitys sopii kaikille tasavallan presidenteille ja presidenttimielisille.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Juha Mäkinen
Rooleissa:
Mannerheim: Esa Valkila
Kekkonen: Tomi Tuomaala
Ryti: Petteri Olkinuora

HUOM: Näytelmä esitetään saunatiloissa. Yleisö sijoitetaan ensisijaisesti pesuhuoneeseen, mutta muutama rohkein mahtuu saunaankin. Näyttelijät kulkevat esityksen aikana saunan ja pesuhuoneen välillä. Sauna on oikeasti lämmin, ja löylyä heitetään. Yleisö vaatettakoon itsensä kuten parhaaksi katsoo.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *