Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/2/d345564917/htdocs/mohsen/kirjailijatalo.org/web/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Sähkö #28 29.5. – Kirjailijatalo | Writers' House
Home / Tapahtuma-arkisto / Sähkö #28 29.5.

Sähkö #28 29.5.

Paikka: Bar Vakiopaine (Kauppakatu 6, 40100 Jyväskylä)

Aika: 29.5.19, klo 20.00

Kevään viimeinen Sähkö-klubi taiteilee ja haihattelee, etenee ja taantuu, muuntuu perhosen leikiksi ja vakavoituu haistelemaan viheliäisiä kukkia. Monikielisen tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat ja pääsy on totutusti ilmainen. Tervetuloa kohtaamaan sanoissa ja sävelissä!

Esiintyjistä ja esityksistä:

KRISTAN BLOMBERG on palkittu jyväskyläläinen runoilija, kääntäjä ja Poesian perustajajäsen. Hänen neljäs runoteoksensa Kaikessa hiljaisuudessa on runsas ja moninainen kokonaisuus, jonka arkkitehtuurissa lyyrinen energia ja syvällinen pohdinta hehkuvat rinnakkain. Se ei “kuvaa” eikä “kerro” vaan elää. Sähkö-klubilla Blombergia säestää kitaristi-säveltäjä TUOMAS PAUKKU, jonka musiikissa moderni jazz etsii uusia ulottuvuuksia.

SAARAMARIA on runoilija ja näytelmäkirjailija, joka on elänyt niin monissa kodeissa, että hänen identiteettinsä on rakentunut rajojen ulkopuolella. Saaramaria kerää matkoiltaan kirjoja ja haluaa nauttia runoudesta eri kielillä. Hänen runonsa käsittelevät identiteettiä, representaatiota ja epätasa-arvoa.

ANTTI NYLÉN on kiitetty esseisti, tunnettu poleemikko ja palkittu suomentaja, joka on erikoistunut 1800-luvun ranskalaiseen kirjallisuuteen. Jyväskylään hän saapuu mukanaan kääntämänsä Kielletyt runot, joka on kokoelma Ranskan oikeuslaitoksen sensuroimia runoja CHARLES BAUDELAIREN tunnetuimmasta teoksesta Pahan kukat.

MUZAFFER ÖZDEMIR on turkkilainen kielisoitinvelho, joka rakastelee kummallisten instrumenttiensa kanssa. Tämä säkenöivä virtuoosi ei soita hampailla tai sytytä kitaroitaan tuleen, vaan loihtii anatolialaisista perinnesoittimistaan ääniä, joista Hendrix olisi voinut vain unelmoida. Özdemirin soittoa ja vanhojen runoelmien laulutulkintoja rakastetaan ympäri maailmaa. Sähkö-klubilla hänen kanssaan säteilee suomalais-turkkilainen runoilija RIITTA CANKOCAK, jonka viimeaikaisiin urotekoihin kuuluu muiden muassa kansalliseepos Kalevalan kääntäminen turkinkielelle.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *