Home / Tapahtuma-arkisto / Kalevalan naiset 4.9.

Kalevalan naiset 4.9.

Keskiviikkona 4. syyskuuta 2019 klo 17.30–19.00     

Kirjailijatalossa (Seminaarinkatu 26 B, 40100 Jyväskylä)

Kalevala: tummunut nahkaselkäopus, josta tulee mieleen kanteleen soitto koivikossa, Väinämöisen parta ja patalakki sekä aika, jolloin mies oli pää sekä kotona että yhteiskunnassa? Rakastettu, parjattu, välillä unohdettu ja aina uudestaan esille kaivettu kansalliseepoksemme näyttäytyy nyt uudessa valossa. Tiina Piilolan tuoreessa tietokirjassa Kalevalan naiset näyttävät konkreettisesti, miten maailmalle laitetaan tarpeen tullen kampoihin ja miten elämän muutoksista selvitään, vaikka kuinka pelottaisi.

Tule laittamaan maailmaantuskaasi kuriin Kalevalan naisten avulla ja tutkailemaan, löydätkö sisältäsi herkän Ainon, shamanistisen Lemminkäisen äidin, pelottoman Louhen vai ehkä uutta luovan Marjatan? Kirjailija Tiina Piilola kertoo kirjastaan Kalevalan naiset (S&S, 2019), jossa Kalevalan naisten tarinoita avataan kaksituhatluvun naisen silmin. Luennon jälkeen etsitään kirjoittamalla omaa sisäistä kalevalaista naista — sukupuolesta riippumatta.

Luento-työpajaan on vapaaehtoinen osallistumismaksu. Tervetuloa mukaan!

Tapahtuman nettisivut

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *