Home / Tapahtuma-arkisto / Sähkö #29 31.7.

Sähkö #29 31.7.

Sähkö #29, Bar Vakiopaineessa 31.7. klo 20.00

Jyväskylän monitaiteellisen klubiylpeyden kesäspesiaali tuo Vakiopaineen estradille joukon kansainvälisiä vieraita. Leevi Lehdolle omistetun taideillallisen tarjoaa Keski-Suomen Kirjailijat. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Esiintyjistä ja esityksistä:

LYNETTE REINI-GRANDELL is the author of Wild Verge (2018) and Approaching the Gate (2014), which won the 2015 Northeastern Minnesota Book Award for Poetry. Other work has appeared in Alligator Juniper, The Understanding between Foxes and Light, MNArtists.org, Poetry Motel, Revolver, Poetry City U.S.A., and Seminary Ridge Review, among others. Lynette Reini-Grandell holds a BA from Carleton College and an MA and PhD in English from the University of Minnesota. Her dissertation is titled “The Modern Sound: American Poetry and the Rise of the Recording Industry, 1920-1940.”

VENUS DE MARS is a multidisciplinary artist and musician, best known as a singer-songwriting transgender rock star and leader of the band Venus de Mars & All the Pretty horses. She is also a performance artist and one of the foundational visual artist for Rifle Sport Alternative Art Gallery. Venus is the recipient of multiple grants and awards, among them two Minnesota State Arts Board grants, a Bush Fellowship, a Minnesota Music Award, and is the subject of the award-winning rock-documentary Venus of Mars. She toured with Laura Jane Grace and Against Me in 2014. Her current release, an acoustic album pruduced by long time collaborator Barb Morrison (Debbie Harry, Rufus Wainwright, Scissor Sisters, etc), is titled Flesh and Wire.

LEEVI LEHDON kokoelma Handy McCoystysen rakkauslaulu (2019) yllättää runouden historian kuin syväkairaaja malmiesiintyjän. Eliotin Prufrockin lisäksi kirjassa kartoitetaan niin Shakespearen kerrostunutta potentiaa kuin nietzscheläistä hermeneutiikkaa ja Charles Bernsteinin sanataiteen lupauksiakin. Kaikki on kuitenkin vääjäämättä erään sudeettinewyorkilaisen avantgardistin tekoa.
Leevi Lehto (1951-2019) ehti saada käteensä tämän kirjan kotonaan Helsingissä juhannusaattona 2019. Hän kuoli seuraavana aamuna sairastettuaan viime vuodet aggressiivista MSA-tautia. Sähkö-klubilla Lehto esiintyy omalla hurjalla äänellään.

BENJAMIN NOZDRACHEV is a multidisciplinary artist from Austaralia currently living in Finland. At Sähkö club on the 31/7/19, He will translate two poems from a rudimental Al language with his digital counterpart, Nimajneb Vehcardzon.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *