Home / Tapahtuma-arkisto / Burleskia Marissa Mehrin kanssa 24.8.

Burleskia Marissa Mehrin kanssa 24.8.

Lauantaina 24. elokuuta 2019 klo 13.15 – 14.15                     

Kirjailijatalo, Seminaarinkatu 26 B, 40100 Jyväskylä

Burleski on kymmenen viime vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa Suomessa ja synnyttänyt rikkaan oman kulttuurinsa. Marissa Mehrin Burleskikirja (2019) on ensimmäinen suomalainen kirja aiheesta. Se esittelee lajin historiaa ja tyylejä sekä tutustuttaa lukijansa niin showponin arkeen, suurimpiin legendoihin kuin kotimaisiin nykytekijöihinkin. Samalla kirja avaa burleskin yhteiskunnallista ja poliittista potentiaalia aina kehopositiivisuudesta ilmastonmuutokseen.

Marissa Mehr on kirjailija, kriitikko, väitöskirjatutkija ja yksi Suomen harvoista burleskikriitikoista. Kirjailijatalon estradilla häntä haastattelee ja keskusteluttaa Timo Suutarinen aka Alice le Batard. Myös yleisö voi osallistua keskusteluun kysymyksillä ja kommenteilla. Paikan päältä voi hankkia kattavaa ja kauniisti kuvitettua tietokirjaa käypään tapahtumahintaan.

Kirjallisen burleskipäivällisen tarjoavat Jyväskylä Burlesque ja Keski-Suomen Kirjailijat. Tapahtuma on osa Jyväskylä Pride -viikon ohjelmaa ja siihen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

+ + + + + + + + + + + +

Tapahtuma on osa Jyväskylä Pride -viikkoa.

JKL Pride 2019 – Fb-eventti:
>>>
https://www.facebook.com/events/892611031113603/

JKL Seta, Pride-ohjelma:
>>>
https://www.jklseta.fi

+ + + + + + + + + + + +

13.15–14.15 – Burlesque with Marissa Mehrin (In Finnish) (Writer’s House, Seminaarinkatu 26 B)

Burlesque has established itself in Finland in the last 10 years and given birth to its own rich culture. Marissa Mehr’s Burleskikirja (2019) is the first Finnish book on the subject. It introduces the history and styles of burlesque and familiarizes the reader with the greatest legends, modern notables in the Finnish scene as well as the day to day life of a show pony. At the same time the book shows the potential burlesque has for societal and political change, from body positivity to climate change.

Melissa Mehr is a writer, critic, researcher and one of Finland’s few burlesque critics. On the stage they will be interviewed by Timo Suutarinen, aka Alice le Batard. The audience can participate with questions and comments. You can also get the comprehensive and beautifully illustrated book at a special price.

The literary burlesque dinner is offered by Jyväskylä Burlesque and Keski-Suomen Kirjailijat. The event is part of Jyväskylä Pride week and is free. Welcome!

The venue doesn’t offer easy access.

+ + + + + + + + + + + +

JKL Pride 2019 – Fb-event:
>>>
https://www.facebook.com/events/892611031113603/

English program:
>>>
https://www.jklseta.fi

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *