Home / Tapahtuma-arkisto / Sähkö #30 3.9.

Sähkö #30 3.9.

Sähkö #30, Bar Vakiopaineessa ti 3.9. klo 20.00

Maailmantuskafestivaalin avajaisklubilla puhutaan ja lauletaan hellyyden alkuasukkaista, ylpeistä ryysyläisistä, raakojen ihmisten oikeuksista, yhteiskunnallisesta gynekologiasta ja miehekkyyden pommittamisesta. Puhutaan palelemisesta ja ennen kaikkea puhutaan rakastamisesta. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Esiintyjistä ja esityksistä:

NELLI RUOTSALAINEN on helsinkiläinen sukupuolentutkimuksen maisteri, jonka esikoisrunoteos Täällä en pyydä enää anteeksi (Pesä 2018) on nimensä mukaisesti anteeksipyytelemätön kuvaus siitä, millainen tytöksi ja naiseksi kasvatetun kokemus yhteiskunnassamme aivan liian usein on. Rehellinen kokoelma kertoo miltä raiskaaja haisee, miten miehet vievät tilaa ja miten tärkeää on saada kavereilta lupa alisuorittaa.

MIND LESS COMPANY on lopunaikojen megatsunami, joka käyttää performansseissaan poiskääntymisen estetiikkaa, vallan ja biovallan komiikkaan vivahtavia kuvia sekä pilkkaa auktoriteettiuskoa. Ryhmä reagoi ajankohtaisiin asioihin ja ilmaantuu paikalle huomatessaan hyvän performanssin puitteet.

ANTTI SALMINEN on tamperelainen runoilija, tietokirjailija ja aurinkoja ahmiva filosofi, jonka rajoja rikkovat teokset (Mir, Lomonosovin moottori) luotaavat mahdollisia ja mahdottomia maailmoja kaikista aivosammioista juovalla kielellä. Sähkö-klubilla häntä säestää eriskummallisilla instrumenteillaan runoilija OLLI-PEKKA TENNILÄ.

RIITTA CANKOCAK on suomalais-turkkilainen runoilija, kääntäjä, aktivisti, kuvataiteilija ja kuvienkaataja, jonka toinen suomenkielinen runoteos Ei ole turhaa (Poesia 2019) on vimmainen puolustuspuhe asioille, joita tehdään huolella, vaikkei kukaan niistä tietäisi mitään, pienenpienille hetkellisyyden teoille. Vakiopaineen estradille Cankocakin kanssa nousee laulava lauluntekijä-pianisti LEENA PYYLAMPI, joka vastaa esityksen musiikillisesta toteutuksesta.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *