Home / Tapahtuma-arkisto / Salonki #2 13.12.

Salonki #2 13.12.

Perjantaina 13. joulukuuta 2019 klo 17.00–18.00

Kirjailijatalon Salongin tämänkertaiseksi vieraaksi saapuu Johanna Venho, jonka Ensimmäinen nainen on historiallinen romaani Sylvi Kekkosesta, ihmisestä presidentin puolison roolin takana. Kiitettyä ja palkittua kirjailijaa haastattelee Penjami Lehto. Keski-Suomen Kirjailijoiden järjestämään tapahtumaan on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

ENSIMMÄINEN NAINEN (WSOY 2019) on loistelias muotokuva Sylvi Salome Kekkosesta. Se on romaani naisesta, joka löytää itsensä ja kirjailijanäänensä ja toivoo, että yhden elämän elettyään ehtisi vielä aloittaa toisen.

” – Eipä voi kovin monessa maassa ensimmäinen nainen yksikseen liikuskella.
– Minä en siihen lupia ala kyselemään.”

Julkinen rooli kätki radikaalin Sylvin, joka oli yhtä aikaa ujo ja rohkea, lempeä ja pisteliäs, turvallisuushakuinen emo ja kapinallisuutta suosiva feministi. Vaativassa asemassaan hän varjeli itsenäisyyttään ja säilytti omat ystävänsä. Kun yksi tärkeimmistä, kirjailija Marja-Liisa Vartio kuolee kesällä 1966, Sylvi lähtee Katerman mökin rauhaan. Toisaalla Sylvin toinen ystävä, kuvanveistäjä Essi Renvall pohtii Sylvin muotokuvaluonnoksen äärellä, miten ilmentää veistoksella Sylvin monitahoisuutta. Voiko toista koskaan todella tuntea ja entä jos ei pääsekään kasvamaan omaan mittaansa?

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *