Home / Yleinen / 3 iltaa runoja (25.-27.12.2019)

3 iltaa runoja (25.-27.12.2019)

TUFF-radio ja Keski-Suomen Kirjailijat jouluisina esittävät:
HETKEN KESTÄÄ ELÄMÄ JA SEKIN SYNKKÄ JA IKÄVÄ

Ei kai sentään? Vietä vaihtoehtoinen joulu nykyrunouden parissa! Kuusen alta paljastuu tiukka, mutta samalla pehmeä paketti kieltä, joka saa seitankinkun hikoilemaan ja villasukat pyörimään paatuneimmissakin jaloissa.

Kuuntele joulupäivästä ensimmäiseen välipäivään:
http://hear.fi:8000/hear.mp3
Ohjelman fb-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2244042145888417/
Ke 25.12. klo 18.00-18.50

SAARAMARIA (haastattelu ja Sähkö #28)
Kristian BLOMBERG & Tuomas PAUKKU (Sähkö #28)

To 26.12. klo 18.00-19.40

Riikka ALA-HAKULA
Leena LUMI
Antti NYLÉN & Charles BAUDELAIRE (Sähkö #28)

Pe 27.12. klo 18.00-19.10

Antti SALMINEN & Olli-Pekka TENNILÄ (Sähkö #30)
LAU NAU (haastattelu ja Sähkö #27)

Esiintyjistä ja esityksistä:

SAARAMARIA on runoilija ja näytelmäkirjailija, joka on elänyt niin monissa kodeissa, että hänen identiteettinsä on rakentunut rajojen ulkopuolella. Saaramaria kerää matkoiltaan kirjoja ja haluaa nauttia runoudesta eri kielillä. Hänen runonsa käsittelevät identiteettiä, representaatiota ja epätasa-arvoa. 3 iltaa runoja -ohjelmaan Saaramariaa haastatteli Timo Suutarinen.

KRISTIAN BLOMBERGIN neljäs runoteos Kaikessa hiljaisuudessa (2019) on runsas ja moninainen kokonaisuus, jonka arkkitehtuurissa lyyrinen energia ja syvällinen pohdinta hehkuvat rinnakkain. Se ei “kuvaa” eikä “kerro” vaan elää. 3 iltaa runoja -ohjelmassa Blombergia säestää kitaristi-säveltäjä TUOMAS PAUKKU, jonka musiikissa moderni jazz etsii uusia ulottuvuuksia.

RIIKKA ALA-HAKULAN Kaupunkikaleidoskooppi (2018) on dokumentaarinen tutkimusmatka Toulouseen ja Pariisiin, joiden kaduilla sekoittuvat graffitit, suudelmat, tulitaiteilijat, villikissat, mustat tulppaanit, ruusuikkunat ja marttyyrit.

LEENA LUMI pitää Suomen suosituinta kirjablogia. 3 iltaa runoja -ohjelmassa hän lukee otteita blogitekstistään Pahan kukat. Charles Baudelairelle lainaa äänensä runoilija PETRI TURUNEN.

ANTTI NYLÉN on kiitetty esseisti, tunnettu poleemikko ja palkittu suomentaja, joka on erikoistunut 1800-luvun ranskalaiseen kirjallisuuteen. Suomen Ateenassa hän vieraili mukanaan kääntämänsä Kielletyt runot (2019), joka on kokoelma Ranskan oikeuslaitoksen sensuroimia runoja CHARLES BAUDELAIREN tunnetuimmasta teoksesta Pahan Kukat.

ANTTI SALMINEN on kirjailija ja aurinkoja ahmiva filosofi, jonka rajoja rikkovat teokset luotaavat mahdollisia ja mahdottomia maailmoja kaikista aivosammioista juovalla kielellä. 3 iltaa runoja -ohjelmassa hän esiintyy yhdessä runoilija OLLI-PEKKA TENNILÄN kanssa.

LAU NAU eli Laura Naukkarinen on yksi omintakeisimmista musiikintekijöistämme. Hänen musiikissaan soi elokuvallisuus, kokeellisuus, folkmusiikin perinteet sekä kaikuja modernista taide- ja kamarimusiikista. Persoonallinen äänimaailma ja koskettavat kappaleet ovat saaneet osakseen ylistäviä arvioita ja ystäviä ympäri maailmaa. 3 iltaa runoja -ohjelmaan Naukkarista haastatteli Timo Suutarinen.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *