Home / Tapahtuma-arkisto / 3 iltaa runoja (17.-19.3.2020)

3 iltaa runoja (17.-19.3.2020)

TUFF!-radio ja Keski-Suomen Kirjailijat ylpeänä esittävät:
KAIKKEA MUUTA, KUNHAN EI VAAN NUKKUVAA, PUOLIKUOLLUTTA ELÄMÄÄ

Maaliskuun 3 iltaa runoja -ohjelma seilaa kansallisilla ja kansainvälisillä vesillä, Minna Canthille liputtaen ja elämän kaikkia värejä syleillen.

Kuuntele tiistaista torstaihin:
http://hear.fi:8000/hear.mp3

Ti 17.3. klo 18.00-19.30

OUTUO (Sähkö #31)
KHËM (Sähkö #28)

Ke 18.3. klo 18.00-19.10

Kati HILTUNEN
Eine JOUTSIJOKI
BLACK MÖDERNISM (Sähkö #31)

To 19.3. klo 18.00-20.00

Lynette REINI-GRANDELL (Sähkö #29)
Venus DE MARS (Sähkö #29)
Nelli RUOTSALAINEN (Sähkö #30)
RIITTA & CO (Sähkö #30)

Esiintyjistä ja esityksistä:

OUTUO on kahden kirjailijan, Alexandra Salmelan ja J.P. Laitisen leikki- ja tutkimusprojekti, joka kartoittaa kirjoitetun tekstin ja esityksen välitiloja live-dialogin avulla. Veletkä on Salmelan ja Laitisen henkilökohtaisiin proosateksteihin perustuva kohtaaminen, konflikti, yhteentörmäys – kahden fiktiivisen mielen raju ristiaallokko, joka ulottuu kielen rajojen ulkopuolelle.

KHËM are Alex Reed and Keijo Virtanen from Sagittarius A. Alex is best known for his work with Jukka Nousiainen and Mikko Siltanen in Räjäyttäjät. Meanwhile Keijo’s long career has seen him roam freely in the outer reaches of the musical galaxy with bands such as Rambling Boys and Vapaa and ever-changing constellations of artists, such as Pekka Airaksinen – one of the most important pioneers of experimental and electronic music in Finland.

KATI HILTUSEN Kotini on tuntematon manner (2020) on nuoren kirjailijan esikoisteos, jonka runot käsittelevät ikiaikaisia aiheita tuoreesti ja raikkaasti, hiukset puhtaina hurmiosta, virheitä ja elämän kaikkia värejä syleillen.

EINE INKERI JOUTSIJOKI (1943-2020) oli keuruulainen runoilija ja runonlaulaja. Joutsijoen ensimmäinen runokokoelma Pimeä tulee lasin lävitse ilmestyi 1995 Runo-Kaarinan palkintona. Kuudes ja samalla viimeiseksi jäänyt kokoelma Peruuttamattomia muutoksia (2018) nimettiin La Rondine-verkkojulkaisussa vuoden kokoelmaksi. Joutsijoen runoja on käännetty italiaksi ja espanjaksi.

BLACK MÖDERNISM on Eino Santasen, Matti Kangaskosken ja Tuomas Timosen muodostama runokollektiivi, joka suunnittelee ja toteuttaa performatiivisia banzai-hyökkäyksiä tarkoin valittuihin kohteisiin.

LYNETTE REINI-GRANDELL is the author of Wild Verge (2018) and Approaching the Gate (2014), which won the 2015 Northeastern Minnesota Book Award for Poetry. Other work has appeared in Alligator Juniper, The Understanding between Foxes and Light, MNArtists.org, Poetry Motel, Revolver, Poetry City U.S.A., and Seminary Ridge Review, among others. Lynette Reini-Grandell holds a BA from Carleton College and an MA and PhD in English from the University of Minnesota. Her dissertation is titled “The Modern Sound: American Poetry and the Rise of the Recording Industry, 1920-1940.” 

VENUS DE MARS is a multidisciplinary artist and musician, best known as a singer-songwriting transgender rock star and leader of the band Venus de Mars & All the Pretty horses. She is also a performance artist and one of the foundational visual artist for Rifle Sport Alternative Art Gallery. Venus is the recipient of multiple grants and awards, among them two Minnesota State Arts Board grants, a Bush Fellowship, a Minnesota Music Award, and is the subject of the award-winning rock-documentary Venus of Mars. She toured with Laura Jane Grace and Against Me in 2014. Her current release, an acoustic album produced by long time collaborator Barb Morrison (Debbie Harry, Rufus Wainwright, Scissor Sisters, etc), is titled Flesh and Wire.

NELLI RUOTSALAINEN on helsinkiläinen sukupuolentutkimuksen maisteri, jonka esikoisrunoteos Täällä en pyydä enää anteeksi (Pesä 2018) on nimensä mukaisesti anteeksipyytelemätön kuvaus siitä, millainen tytöksi ja naiseksi kasvatetun kokemus yhteiskunnassamme aivan liian usein on. Rehellinen kokoelma kertoo miltä raiskaaja haisee, miten miehet vievät tilaa ja miten tärkeää on saada kavereilta lupa alisuorittaa.

RIITTA on suomalais-turkkilainen runoilija, kääntäjä, aktivisti, kuvataiteilija ja kuvienkaataja, jonka toinen suomenkielinen runoteos Ei ole turhaa (Poesia 2019) on vimmainen puolustuspuhe asioille, joita tehdään huolella, vaikkei kukaan niistä tietäisi mitään, pienenpienille hetkellisyyden teoille. Esityksen musiikillisesta toteutuksesta vastaa laulava lauluntekijä-pianisti LEENA PYYLAMPI.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *