Home / Tapahtuma-arkisto / Piimäenkeli ja sotilas 5.12. (Tapahtuma peruttu!)

Piimäenkeli ja sotilas 5.12. (Tapahtuma peruttu!)

Runo-musiikkitapahtuma Piimäenkeli ja sotilas

Paikka: Kirjailijatalo (Seminaarinkatu 26 B, 40100 Jyväskylä)

Aika: la 5.12.2020 klo 16-17

Ohjelma: 5 € (sisältää kahvituksen, joka alkaa klo 15.40)

Tilaisuuden ohjelma rakentuu Liisa Räsäsen säveltämien ja sovittamien laulujen ympärille. ”Pikku piimäenkeli, navetassa lenteli…” on tilaisuuden otsikkoon liittyvä loru. Laulussa sotilas lentää piimäenkelin mukana tuulien teille. Martin laulussa herätellään pirkkalaisia Leinon Orjan pojan tapaan ja nukahdetaan keskeen taivaan mustan maan, kuten P. Mustapään runossa Ruiskukkia. Viinapiirakka taas laulaa jouluaamuna lumihangessa virsiä. Äiti haudataan suohon, ja lumikurki löytyy nälkäisten vuorten luota.

Elämä, vanhenemisen haikeus, kuolema ja sota välittyvät ohjelmassa, jossa esiintyvät Liisa Räsänen ja Keijo Siekkinen. Räsäsen tekstien lisäksi kuullaan Jevtushenkon, Leinon, Leisimon, P. Mustapään, Nerudan ja Viidan runoja.

Ossian Leisimon ja Martti Pulakan ääntä sekä laulujen säestykset kuullaan nauhalta. Ohjelman teknisessä toteuttamisessa Liisa Räsäsellä on ollut apunaan turkulainen musiikkiteknologi Janne Kantola.

Tapahtuma Facebookissa

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *