Home / Tapahtuma-arkisto / Arnkil ja Rohas vetivät mestarikurssin

Arnkil ja Rohas vetivät mestarikurssin

Eeva Rohas:
Kevättalvella2017 järjestettiin Lyhytproosan mestarikurssi. Kurssille haettiin tekstillä, jossa puheella on keskeinen rooli. Kurssi sai osakseen mukavasti kiinnostusta ja mukaan valittiin lopulta kuusi kirjoittajaa

Ensimmäisellä tapaamiskerralla kirjoittajat saivat palautetta teksteistään kurssin ohjaajilta kustannustoimittaja Antti Arnkililta ja kirjailija Eeva Rohakselta sekä muilta kirjoittajilta. Keskustelua käytiin proosan poetiikasta sekä muun muassa siitä, miten puhetta voi hyödyntää henkilöhahmon rakentamisessa. Tämän jälkeen kirjoittajat saivat tehtäväksi kirjoittaa tekstistään uuden version, jota toisella tapaamiskerralla käsiteltiin puhumalla mutta myös ääneen lukemalla. Ääneen luettuina teksteihin syntyi aivan uudenlaisia merkityksiä ja näistä kokemuksista keskusteltiin kirjoittajien kesken vuolaasti. Päivän päätteeksi järjestettiin äänestys, jonka perusteella yksi teksti ja sen tekijä lähetettiin Jyväskylän kirjamessuilla 25.3.2017 järjestettyyn Kuultavia-lyhytproosakilpailuun. Mukaan valikoitui Arttu Seppänen dialogin voimaan luottavalla tekstillään ”5/5” – eikä turhaan, sillä jo julkaisseiden kirjailijoiden rinnalla esiintyneelle Artulle kertyi kokemuksen lisäksi myös menestystä yleisöäänestyksen voittajana. Onnea Artulle vielä kerran sekä menestystä ja hyvää jatkoa kurssin muillekin lupaaville kirjoittajille!

Tallenna

Tallenna

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *