Historiaa: Ilmari Eskola (1909 – 1987)

Kirjailija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Ilmari Eskola oli Jämsän Juokslahden koulun vahtimestari, joka kuului vapaamuotoiseen keskisuomalaiseen kirjailijaryhmittymään, joka sittemmin johti Keski-Suomen Kirjailijat ry:n perustamiseen.

Eskola julkaisi esikoisromaaninsa Kolme kunniaa vuonna 1957. Hänen tuotantonsa kuuluu romaaneja ja näytelmä. Hän kirjoitti myös runoja joita julkaistiin Keski-Suomen kirjailijoiden antologioissa. Eskolalle myönnettiin valtion taitelijaeläke 1975 ja vuonna 1978 hän sai Jämsän Äijän arvonimen.

Sosiaalisista kysymyksistä kiinnostunut Eskola oli mukana Jämsän Työväenyhdistyksessä, Jämsän kunnanvaltuutettuna ja sosiaalilautakunnan puheenjohtajana.

Jämsän kaupungin elämänlaatupalvelut järjestää Paunun koululla 6.9. klo 18 tilaisuuden, jossa Eija Eskola kertoo hänestä ja jossa Riitta-Liisa Soikka lausuu hänen runojaan. Tilaisuus perustuu uuteen kirjaan, joka sisältää Eija Eskolan kirjoittaman pienoiselämäkerran sekä valikoiman Ilmari Eskolan aiemmin julkaisemattomia runoja. Kirja tulee syyskuussa myyntiin ja kirjastoihin.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Kirjailijatalo | Writers' House © 2017 All Rights Reserved