Home / Tapahtuma-arkisto / Sähköklubi #15 Vakiopaine 23.1. klo 20

Sähköklubi #15 Vakiopaine 23.1. klo 20

Tiistaina  23.1. klo 20  alkavista esityksistä:

Aino Martiskainen on vuosikymmenen Jyväskylässä asunut teatterintekijä, käsikirjoittaja ja vapaa toimittaja. Proosarunollinen Hyttysteni painaumia (Mediapinta 2017) on Martiskaisen esikoisteos, josta hän kirjoittaa ja ohjaa myös teatteriesitystä. Sähkö-klubilla Martiskaisen lisäksi esiintyvät luottonäyttelijä Sina Rosti ja taiteilija Risto A. Paju, joka on kuvittanut Hyttysteni painaumia sekä tekee näytelmään musiikkia ja algoritmisia videoprojisointeja. Klubilla nähdään ja kuullaan runojen lisäksi näytteitä myös näistä.

Reetta Pekkanen on kala ja runoilija Tampereelta, Helsingistä ja Hämeenkyröstä. Pekkasen esikoisteos Pieniä kovia nuppuja (Poesia 2014) palkittiin vastikään Silja Hiidenheimon muistostipendillä. Sähkö-klubilla hän suorittaa sarjan ydinkokeita tekeillä olevasta käsikirjoituksesta.

Tomi Kontio on ikäpolvensa arvostetuimpia ja kiitetyimpiä runoilijoita, jonka runoja on käännetty muun muassa englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, ruotsiksi, saksaksi, italiaksi, unkariksi ja viroksi. Kontion seitsemäs kokoelma Saattaa, olla (Teos 2017) kulkee rakkauden ja kuoleman syvyyksissä, aukoissa ja kirjaimissa. Runoissa haudataan ja katsotaan jo poissaolevaa, mutta samalla painavuudella niissä nojataan myös rakastettuun, ihoon, lämpöön.

Arttu Partinen on useista eri kokoonpanoista (Mental Alaska, Avarus, Hockey Night -kvartetti) tuttu nykymuusikko, joka tarjoilee luhistuneilla kasettisoittimilla toteutetun, lempeästi poreilevan keitoksen kokeellista ja ilkikurisuudessaan poikkeavaa musiikkia.

Vuoden ensimmäinen Sähkö-klubi kipinöi hilpeästä ja nopeatempoisesta kollaasista saattoväen hiljaisuuteen ja lopunajan enteisiin. Klubin järjestää Keski-Suomen Kirjailijat ja sisäänpääsy on totutusti ilmainen. Lämpimästi tervetuloa!

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *