Home / Tapahtuma-arkisto / Olipa kerran… -lasten ja nuorten kirjallisuustapahtuma 17.2.

Olipa kerran… -lasten ja nuorten kirjallisuustapahtuma 17.2.

Olipa kerran… tarjoaa jälleen monipuolista ohjelmaa kaikille lasten- ja nuortenkirjallisuudesta kiinnostuneille Jyväskylän kaupunginkirjastossa lauantaina 17.2. kello 10.45 alkaen. Kirjailijavieraina ovat tänä vuonna Jukka Behm ja Elina Rouhiainen. Lapsille on tarjolla mm. musiikkia, sanataidepaja sekä lasten ja nuorten open mic. Lasten tietokirjaraadissa keskustellaan mielenkiintoisista tietokirjoista.

Olipa kerran… -tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat yhteistyössä Vanhan Kirjan Talven kanssa. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan ohjelmaa ja lassoamaan lauseita vaikkapa koko perheen voimin!

Ohjelman aikataulu:

SATUHUONE klo 10.45-13

10.45 POPPELIN POPPOO -MUSIIKKITUOKIO
Poppelin poppoo eli Puistokadun päiväkotikoulun bändikerholaiset musisoivat kuopus ja konkari -kokoonpanolla eli nuorimmat eskarit ja eput sekä vanhimmat kuudesluokkalaiset yhdessä. Lauluissa seikkailevat tutut kirjallisuuden hahmot. Oman tervehdyksensä tuovat myös kolmasluokkalaiset bändiläiset laulamalla lapsen arjesta.

11.15. RAPINAN SANATAIDEPAJA
Hei ystävä, tule ja astu
Sanamajaan!
Siellä voit kohdata
sanat suipot ja sukkelat,
sirot ja sitkeät,
somat ja soikeat.

Sanamajassa saa kirjoittaa
niin paljon kuin haluaa
tai sitten olla vaan.

Paja on suunnattu lapsille ja nuorille (aikuisiakaan ei ajeta pois).

12.15 LASTEN JA NUORTEN OPEN MIC
Ota oma runo tai tarina mukaan ja tule rohkeasti esittämään se Satuhuoneen yleisölle! Myös Rapinan sanataidepajassa klo 11.15 alkaen on hieno mahdollisuus kirjoittaa uusi, uljas runo tai tarina esitettäväksi! Open mic -esiintyjäksi voi ilmoittautua paikan päällä Satuhuoneessa. Tilaisuuden juontaa runoilija AP Kivinen.

TIETOTORI KLO 13-16

13.00 LASTEN TIETOKIRJARAATI
Jos haluat tietää, millainen on hyvä lastenkirja, kannattaa kysyä alan asiantuntijoilta. Siis nuorilta itseltään. Levyraati-formaattia mukaileva Tietokirjaraati kokoaa yhteen sanavalmiita nuoria arvioitsijoita Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulusta. Suomen tietokirjailijat ry:n, Jyväskylän kaupunginkirjaston ja Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulun koordinoiman tilaisuuden juontaa sanataiteen opettaja Katja Kontturi.

14.00 JUKKA BEHM: PEHMOLELUTYTTÖ
Emilialla on salaisuus, jonka hän kertoo vain pehmoleluilleen. Hän myy aikaansa miehille – tuntemattomille aikuisille miehille, jotka ihailevat hänen kuviaan netissä. Pikkuhiljaa Emilia sukeltaa yhä syvemmälle peliin, jossa kuvittelee olevansa vallankäyttäjä, kunnes on kadota itseltään.
Jukka Behmin rouhea ja pohdituttava Pehmolelutyttö voitti WSOY:n Tuhat ja yksi tarinaa -kirjoituskilpailun. Behmiä haastattelee kirjailija Katri Alatalo.

15.00 ELINA ROUHIAINEN
Elina Rouhiainen kertoo hulvattomia tarinoita työstään ja kirjoistaan. Yleisö saa muun muassa kuulla, miksi Elina kiittää kirjailijanurastaan tilastotiedettä sekä sen, miten uusi Väki-trilogia sai oikeastaan alkunsa suihkuverhosta.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *