Home / Tapahtuma-arkisto / Sähkö #19 4.5.

Sähkö #19 4.5.

Toukokuun Sähkö-klubilla navigoidaan maailman merillä, mantereilla, kielessä ja ihmismielessä. Klubin järjestää Keski-Suomen Kirjailijat ja sisäänpääsy on totutusti ilmainen. Lämpimästi tervetuloa!

Esiintyjistä ja esityksistä:

VIRPI VAIRINEN on turkulainen runoilija, jonka toinen teos Ilmanala ilmestyi viime syksynä. Hänen esikoisrunokokoelmansa Kuten avata äkisti (Kolera 2015) valittiin Tanssiva karhu -palkintoehdokkaaksi. Kirjoittamisen lisäksi Vairinen toimii digitaalisen ja kokeellisen runoussivusto Nokturnon päätoimittajana. Sähkö-klubin esitys lähestyy Ilmanala-kokoelmaa keskeneräisyyden näkökulmasta. Entä jos valmiissa teoksessa onkin keskeneräisiä runoja?

RIINA KATAJAVUORI on helsinkiläinen kirjailija ja runoilija, jonka runoja on käännetty lähes kolmellekymmenelle kielelle. Maailma tuulenkaatama (Tammi 2018) on hänen seitsemäs runoteoksensa, jossa kuljetaan Rautatientorilta Väli-Amerikkaan ja 1700-luvun Tahitille ja Havaijille. Onko ihminen muuttunut vai askarruttavatko häntä tänään samat vuosisataiset kysymykset, vaikka aika muuttuu ja jäätikkö sulaa?

RISTO AHTI tunnetaan mestarillisena runoilijana ja persoonallisena ajattelijana, jonka ohjauksessa Oriveden opiston “runouden korkeakoulussa” moni aloitteleva kirjailija on elänyt ikimuistoisia hetkiä. Ahti on julkaissut runoja jo 50 vuoden ajan. Ensimmäinen rakkaus (WSOY 2018) on hänen 37. teoksensa. Siinä Tampereella asuva Ahti pohtii ihmisen suhdetta kieleen, mieleen, lukemiseen ja runouteen.

TOMI HUUSKO on Jyväskylässä asuva taiteen ja kulttuurin sekatyöläinen. Klubilla hän esittää Eino Leinon Aurinkolaulun kokonaisuudessaan.

HILJANHARMA & KHELOF on tamperelainen runoilija-tuottaja-duo, jonka teoksissa runous ja äänitaide yhdistyy monitaiteelliseksi hybridiksi. Runojen äänimaisema on teollisen ambienttia doomia ja muodostaa kielellisen ilmaisun kanssa kokonaisuuden, jossa sanat ja sävelet nojaavat toisiinsa synnyttäen runollisen ääniteoksen, äänellisen runokirjan:
https://soundcloud.com/hiljanharmakhelof

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *