Home / Tapahtuma-arkisto / Sähkö #22, ti 13.11.

Sähkö #22, ti 13.11.

Marraskuun Sähkö-klubilla matkataan Budapestista Moskovaan ja Pietarin kattojen ylle, melankoliasta ja surumielisistä sävelistä voimaa ammentaen, vinolla huumorilla ja pitelemättömällä kielellä, nykyrunouden kestotähtiä unohtamatta. Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat ja pääsy on totutusti ilmainen. Klubi alkaa klo 20 Bar Vakioapaineessa. Lämpimästi tervetuloa!

Esiintyjistä ja esityksistä:

MARISSA MEHR on kirjailija ja kriitikko, jonka esseistinen Budapest-sarja (2017) tarjoaa riemastuttavia näköaloja kuumuuden, erojen ja ilkikuristen kirjailijoiden kaupunkiin.

MIIA & MARKO on Miia Toivion ja Marko Niemen muodostama duo, jonka esitykset liikkuvat äänirunouden, dialogisen lausunnan ja performanssin välisillä vyöhykkeillä. Jyväskylään he saapuvat esityksellä, joka sisältää runoja Leevi Lehdon tuotannon eri vaiheista ulottuen villeistä kokeiluista koskettaviin rakkausrunoihin ja taidokkaisiin runokäännöksiin. Niemi ja Toivio ovat paitsi aktiivisia runoilijoita myös Osuuskunta Poesian perustajajäseniä. Yhdessä he ovat kirjoittaneet kielen hurmiolla ja erotiikalla nautiskelevan runoteoksen Suut (2012).

JYRKI PELLINEN on julkaissut yli 50 runoteosta ja saanut työstään lukuisia palkintoja. Monilahjakas Pellinen on toiminut myös kuvataiteilijana sekä esiintynyt pianistina ja sellistinä. Uudessa kokoelmassaan Venäjän kaivattu aika (2018) hän tekee subjektiivisen matkan Venäjän nykyisyyteen ja historiaan.

ALAKUKKULAN VALINTA on salaperäinen kvartetti ja herrakerho, jonka slaavilaismelankoliset jäsenet harrastavat hohtokeilausta, sienestystä ja saunakaljalla istumista puhumatta mitään.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *