Home / Tapahtuma-arkisto / Kuultavia-lyhytproosakilpailu 8.12.

Kuultavia-lyhytproosakilpailu 8.12.

Aika: sunnuntai 8.12.2019 klo 13.00–16.00

Paikka: Kirjailijatalo, Seminaarinkatu 26 B, 40100 Jyväskylä

Keski-Suomen Kirjailijat kutsuu sinut Kuultavia-lyhytproosakilpailuun Keski-Suomen Kirjailijatalolle! Kuultavissa neljä finalistia lukee yleisölle uusia tekstejään, minkä jälkeen kirjallisuuden asiantuntijoista koostuva raati keskustelee niistä. Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Lopuksi julistetaan tuomariston valitsema voittaja sekä yleisön suosikki. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Vuonna 2019 Kuultavien voitosta kisaavat spekulatiivisen ja innovatiivisen proosan taitajat J. S. Meresmaa (Lintuhäkin muotoinen soittorasia), Maarit Verronen (Muutama lämmin päivä), Jyrki Vainonen (Yön ja päivän tarinoita) ja Antti Salminen (Mir).

Tuomariston muodostavat kirjallisuuden väitöskirjatutkija Taija Roiha, kulttuurintutkija ja teatteriaktiivi Kaisa Nissi sekä läänintaiteilija Vesa Plath. Tilaisuuden juontaa kirjailija Laura Laakso.

Kuultavia-lyhytproosakilpailu on Suomen ensimmäinen vuosittainen proosaluentatapahtuma. Vuodesta 2008 järjestetystä tapahtumasta vastaa Keski-Suomen Kirjailijat ry. Kilpailu tekee näkyväksi ja kuulluksi uutta suomalaista lyhtyproosaa. Sen lähtökohta on saksalaisessa Lesung-perinteessä, jossa palataan kirjallisuuden alkujuurille: puhuttuun ja kuultuun sanaan.

KILPAILIJOISTA:

Jyrki Vainonen (s. 1963) on kirjailija, suomentaja ja sanataiteen opettaja. Yön ja päivän tarinat (Aula & Co) luo omalakisen kolhuisen todellisuutensa, jossa alitajuinen ja pimeä sekoittuvat toivoon ja lohtuun.

J. S. Meresmaa (s. 1983) on Tampereella asuva kirjailija ja kustannustoimittaja. Lintuhäkin muotoinen soittorasia (Osuuskumma) sisältää kaksi tusinaa outoa pikkutarinaa, jotka on punottu unista – joskus painajaisista.

Maarit Verronen (s.1965) on vuonna 2018 valtionpalkinnolla palkittu kirjailija. Muutama lämmin päivä -teoksen (Aviador) traagisiksi kehittyville ihmiskohtaloille vastapainona kirjan sivuilta pilkahtelee suurta lämpöä – kuten kokoelman nimikin viestii.

Antti Salminen (s. 1983) on tamperelainen filosofi, runoilija, tietokirjailija ja kirjallisuudentutkija. Mir (Poesia) muodostaa Lomonosovin moottorin aloittaman trilogian toisen osan, jonka poetiikka näyttäytyy vielä entistäkin omalakisempana suomalaisella proosakentällä.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *